Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-15

Kommentar Ecoclime: Stororder indikerar bullscenario

Detta är en betald analys på uppdrag av Ecoclime Group AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

SDC Automation erhåller utökad stororder för klimatstyrning av serverhallar i Norden. Det innebär att vårt bullscenario för Ecoclime Groups intäkter helåret 2019 närmar sig.

Ecoclime säljer egna energiprodukter och system för komfort­värme och komfortkyla främst riktad mot fastighets­ägare och kommuner. Intresset är stort för energiåtervinning. Den nya förvärvsstrategin har gett fart åt Ecoclimekoncernen, där dotterbolaget Flexibel Luftbehandling, som tillkom i juni 2017 står för drygt hälften av koncernens omsättning, räknat proforma. 

SDC lyfter

SDC Automation, ett bolag inom fastighetsautomation som utgör ett av Ecoclime Groups tre affärsområden, har vunnit 55 miljoner kronor i projekt för automatisering av serverhallar i Norden. Ordern kan ställas i relation till SDC Automations intäkter som låg på 11,7 miljoner kronor 2017 och på samma nivå 2018. SDC Automations resultat år 2017 uppgick till 0,45 miljoner kronor.

Molntjänster

Ordern kommer från en av världens största molntjänst- och e-handelsföretag och avser tre serverhallar. Den nya storordern bekräftar att SDC Automation har ett högkvalitativt system för styrning av klimatet i dessa serverhallar. Detta då ordern har vunnits i upphandlad konkurrens med mycket starka och etablerade konkurrenter. Det är också ett kvitto på att Ecoclime strategi med accelererade tillväxt fungerar väl. Koncernen har fått in nya bolag och ledande befattningshavare som driver affärerna, där extra synergier uppstår vid försäljning av koncerngemensamma produkter.

Motiverat värde

Hela Ecoclime-gruppen låg på en omsättning på 80 miljoner kronor i årstakt vid årsskiftet 2018/19. Vår helårsårsprognos för koncernen är en omsättning på 93,4 miljoner kronor 2019 med ett rörelseresultat på 10,6 miljoner kronor. Nästan hela den prognosticerade omsättningstillväxten för helåret 2019 motsvaras av etapp II värd 9 miljoner kronor i denna leverans från SDC Automation (!) Det är i en indikation på att vi kan komma att behöva justera upp våra intäkts- och resultatestimat för Ecoclime-koncernen i samband med nästa rapporttillfälle den 23 maj 2019.

wysiwyg_image

Vårt Bear-scenario ger ett DCF-värde för Ecoclime-aktien på 5,5 kronor per aktie, medan vårt Bas-scenario resulterar i 8,7 kronor per aktie och Bull-scenariot ger 11,7 kronor per aktie. Koncernen kan alltså vara på väg att närma sig Bull-scenariot i våra prognoser. Aktien handlas i skrivande stund till 7,85 kronor och känns alltså klart intressant.

Läs vår senast uppdaterade Ecoclime-analys här.

 

Författare Bertil Nilsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.