Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-27

Konecranes Oyj: KONECRANES ABP:S STYRELSE BESLÖT ATT INFÖRA ETT NYTT INCITAMENTSPROGRAM FÖR KONCERNENS NYCKELPERSONER

KONECRANES ABP BÖRSMEDDELANDE 27.10.2020 kl. 13.30

KONECRANES ABP:S STYRELSE BESLÖT ATT INFÖRA ETT NYTT INCITAMENTSPROGRAM FÖR KONCERNENS NYCKELPERSONER

Konecranes Abp and Cargotec Oyj har den 1.10.2020 tecknat ett kombinationsavtal och en fusionsplan för att kombinera de två företagen genom en fusion ("transaktionen"). Information om transaktionen finns tillgänglig i börsmeddelandet som emitterades samma dag.

Konecranes Abp:s styrelse beslöt att införa ett nytt aktiebaserat incitamentsprogram som riktar sig till koncernens nyckelpersoner. Det nya Restricted Share Unit programmet 2020 ("programmet") är avsett att fungera som en bryggplan för övergångsperioden innan avslutandet av transaktionen och grundandet av det sammanslagna bolaget i fusionen. ("övergångsperiod").

Syftet med programmet är att förena målsättningarna för aktieägare och nyckelpersoner, att säkerställa affärsverksamhetens kontinuitet under övergångsperioden och att behålla nyckelpersoner i bolaget.

Slutförandet av transaktionen är ett villkor till belöning från programmet. Dessutom baseras belöningen på giltig anställning eller tjänst samt kontinuitet av anställning eller tjänst under vänteperioden. Belöningen betalas delvis i aktier och delvis kontant, efter vänteperiodens slut. Vänteperioden tar slut på transaktionens slutdatum. Aktier som mottas som belöning i programmet får ej säljas, överlåtas, pantsättas eller på annat sätt överlåtas under restriktionsperioden på 12 månader. Restriktionsperioden börjar det datum som följer transaktionens slutdatum.

Programmet är endast avsett för cirka 100 utvalda nyckelpersoner, inklusive medlemmarna i Konecranes Ledningsgrupp. Belöningarna som utdelas i Konecranes Abp aktier på basis av programmet kommer att uppgå till ett maximalt totalt belopp på cirka 120 000 Konecranes Abp aktier. Dessutom ingår ett penningbelopp i belöningen för att täcka skatter och avgifter av skattenatur som belöningen medför nyckelpersonerna.

KONECRANES ABP
Kiira Fröberg, Direktör, Investerarrelationer

YTTERLIGARE INFORMATION
Kiira Fröberg, Direktör, Investerarrelationer, tfn +358 (0) 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2019 omsatte koncernen 3,33 miljarder euro. Medräknat MHE-Demag, har koncernen cirka 17 300 anställda i 50 länder.  Konecranes aktier är noterade på Nasdaq-börsen i Helsingfors (symbol: KCR).

DISTRIBUTION
Nasdaq Helsinki
Allmän media
www.konecranes.com

Författare Konecranes Oyj

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.