Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-11-03

Konecranes Oyj: LOGISTEC USA beställer två mobila Konecranes Gottwald Generation 6-hamnkranar för att minska det marina koldioxidavtrycket i Florida

Den ledande nordamerikanska terminaloperatören LOGISTEC USA Inc. (LOGISTEC) har beställt två nya ekoeffektiva mobila Konecranes Generation 6 Gottwald-hamnkranar till sin terminal i Port of Manatee, Tampa Bay, Florida, USA. Beställningen bokades i augusti och kommer överlämnas senast i februari 2022.

LOGISTEC driver 80 terminaler i 54 hamnar över hela Nordamerika. Företaget hanterar all slags last, och vid terminalen i Port of Manatee fraktas främst containers, pallar, stål och styckegods. På grund av företagets löpande åtagande för hamnen förväntar de sig ökade nivåer av containertrafik.

- Vi kan stöda våra kunder på ett miljövänligt sätt med de två eldrivna kranarna från Konecranes. Dessa nya tillskott till vår flotta med utrustning för lasthantering passar utmärkt med vårt fokus på att minska företagets marina koldioxidavtryck i linje med Green Marine-initiativen. Detta är utmärkta nyheter för våra kunder, vårt samhälle och miljön i Port Manatee, säger Rodney Corrigan, vd för LOGISTEC USA Inc.

- Konecranes har haft verksamhet i Nord- och Sydamerika i 50 år. Den här beställningen från LOGISTEC avspeglar styrkan i våra långsiktiga partnerskap i regionen. Den visar också tydligt att våra nya Generation 6-kranar lever upp till sin potential på marknaden. De ger hög prestanda och tillförlitlighet, samtidigt som de minskar bränslekostnader och utsläpp, säger Alan Garcia, Konecranes försäljningschef för Hamnlösningar i region Amerika.

De två nya Generation 6-kranarna är mobila Konecranes Gottwald ESP.7-hamnkranar med en arbetsradie på upp till 51 m och en lyftkapacitet på 125 ton.  Kranarna är naturliga efterträdare till de två Generation 5-kranar som redan finns på plats. De är försedda med en högre tornhytt för bättre överblick över fartygen i hamnen samt kraftfullare kurvor för lyftkapacitet som ger bättre hantering och en högre klassificering. Detta fördubblar deras livslängd i containerhanterngen. Den inbyggda drivningen följer de strikta slutliga EPA Tier 4-standarderna. Det är en smart hybriddrift som kombinerar en dieselmotor med optimerad bränsleförbrukning och en Ultracap. Detta möjliggör både ekoeffektiv verksamhet och topprestanda vid behov.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

Mer information

Alan Garcia, försäljningschef, hamnlösningar, Region Amerika, Konecranes

E-post: alan.garcia@konecranes.com,telefon: +1 813 240 4103

Mer information för investerare och analytiker

Kiira Fröberg, direktör,investerarrelationer, Konecranes

E-post: kiira.froberg@konecranes.comeller telefon: +358 20 427 2050

Pressmeddelandet är tillgängligt på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2020 omsatte koncernen 3,2 miljarder euro. Koncernen har cirka 16 500 anställda i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

Författare Cision