Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-02-15

Köpläge i aktien som rasat - lär börja stiga

Premium En växande spelare bland bolagen som erbjuder bredband och liknande tjänster till såväl företag som privatkonsumenter är Bredband2 i Skandinavien. Den fortsatta utbyggnaden av fiber samt trådlös uppkoppling talar för sektorn, men är Bredband2 spelaren framför övriga under kommande år? 

Likt sina konkurrenter, såsom Bahnhof men även till stor del Telia och Tele2, erbjuder Bredband2 helhetslösningar i allt som berör bredband, fast- och mobil telefoni samt IP-lösningar. Störst specialisering återfinns inom optisk fiber i lokala nätverk (LAN), främst till privatpersoner i stadsnät, allmännyttiga hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar. Utöver detta erbjuder bolaget även brandväggar och antivirussystem. 

Post- och telestyrelsen utkommer i mars varje år med en kartläggning om Sveriges mobiltäcknings- samt bredbandsutbyggnad. I den senaste rapporten konstaterade myndigheten att fram till att 96 procent av alla hushåll antingen har ett aktivt höguppkopplat bredband, eller har tillgång till anslutning av detsamma. Motsvarande siffra på landsbygden var 77 procent.