Du är här

2018-08-23

Köpreken som får aktien att stiga: ”Tillväxtmöjligheter och attraktiv värdering”

wysiwyg_image

Teknikkoncernen Hexatronics tillväxtmöjligheter på nya marknader beskrivs som monumentala av Pareto Securities.

"Hexatronic kan utnyttja sin erfarenhet från den svenska FTTH-utbyggnaden (fiber till hemmet) för att ta marknadsandelar i denna uppåtgående och framväxande marknad", skriver Pareto i en analys där bevakningen av Hexatronic inleds.

Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare skrivit om ger Pareto rekommendationen köp i Hexatronic med en riktkurs på 65 kronor.

I analysen tar Pareto upp att Sverige har varit en pionjär vad gäller fiberutbyggnad. Andra länder ligger emellertid efter i den utvecklingen, varför en stark tillväxt i bland annat USA, Storbritannien och Tyskland
väntas, menar analysfirman.

Sammantaget räknar Pareto med att Hexatronics intäkter utanför Norden kan uppgå till 1,5 miljarder kronor år 2020 och då motsvara omkring 73 procent av bolagets totala omsättning.

Pareto påpekar att Hexatronic-aktien har handlats ned i takt med minskningen på den svenska fiberinstallationsmarknaden.

"Vi ser att det finns möjlighet att plocka upp aktien till en attraktiv värdering givet bolagets tillväxtutsikter i USA, Storbritannien och Tyskland", skriver Pareto Securities.

Vid 10.50-tiden på torsdagen hade Hexatronic stigit med 5,9 procent till 49:65 kronor på Stockholmsbörsen. Hittills i år har dock aktien backat rejält.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.