Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-16

Köpvärt forskningsbolag: ”Läge för den långsiktige”

wysiwyg_image

Efter tolv problemtyngda månader, med bland annat försening av bolagets produkt för behandling av beroende av opiater, Brixadi, på den amerikanska marknaden, handlas nu forskningsbolaget Camurus aktie till en kraftig rabatt.

Det skriver Carnegie i en uppdaterad analys av bolaget efter det preliminära godkännandet från det amerikanska läkemedelsverket av Brixadi samt den europeiska lanseringen av Buvidal.

Innan bolaget kan nå lönsamhet år 2022, räknar Carnegie med ytterligare behov av finansiering på upp till 400 miljoner kronor, som en följd av förseningen i USA och för att understödja lanseringen på den europeiska marknaden samt för att finansiera utveckling av nya produkter.

"Vi tror att det svaga börshumöret i kombination med finansieringsbehovet har skapat ett attraktivt köpläge för långsiktiga investerare", skriver banken i analysen.

Nuvärdet på de redan godkända och preliminärt godkända produkterna för behandling av opiatberoende, Buvidal och Brixadi, uppskattar Carnegie till 78 kronor per aktie. Jämfört med nuvarande kursnivå, på drygt 60 kronor, innebär det en potentiell uppsida redan vid den nuvarande värderingen, samt att investerar får potentialen från framtida projekt, "gratis".

På kort sikt räknar dock banken med att aktiemarknadens attityd till aktien fortsatt kommer att vara stukat av de finansiella begräsningarna och bristen på goda nyheter.

"Men när finansieringen är säkrad och fokus flyttas till den kommersiella potentialen i behandling av beroende av opiater, då ser vi en betydande möjlighet till omvärdering", skriver banken som räknar med att försäljning från den europeiska marknaden kommer att uppgå till 700 miljoner kronor år 2025 och att Brixadi kommer att generera 287 miljoner kronor i royalty för Camrurus på den amerikanska marknaden år 2025.

Som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på onsdagen har Carnegie höjt sin rekommendation till köp från tidigare behåll, samtidigt som riktkursen sänks till 106 kronor från 110 kronor.

På onsdagsförmiddagen handlades aktien till 62:40 kronor, en uppgång på 1,6 procent jämfört med tisdagens stängningskurs. Det senaste året har aktien förlorat över 55 procent i värde.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.