Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-17

Kopy Goldfields: GV Gold föreslår att Krasny-projektet skall tas vidare till lönsamhetsstudier och tillståndsprocesser u...

GV GOLD FÖRESLÅR ATT KRASNY-PROJEKTET SKALL TAS VIDARE TILL LÖNSAMHETSSTUDIER OCH TILLSTÅNDSPROCESSER UNDER 2018

GV Gold föreslår att lönsamhetsstudier och tillståndsprocesser skall inledas på Krasny-projektet för att kunna förbereda projektet för byggstart i slutet av 2018. En uppdatering av den ryska reservrapporten kommer att påbörjas i början av 2018 och ytterligare prospektering inom Krasny och Batyi licenserna kommer att fortsätta för att öka och uppgradera guldresurser och reserver. En ny projektledare för Krasny har utsetts av GV Gold och Kopy Goldfields.

GV Gold har nu tagit beslutet att föreslå Krasny-projektet till att tas vidare till nästa steg i utvecklingen; lönsamhetsstudier och tillståndsprocesser. Till följd av höga interna förväntningar på det pågående prospekteringsprogrammet och den nyligen upptäckta Vostochny-mineraliseringen, kommer nästa års verksamhet att fokuseras på att uppdatera moineraltillgångsberäkningarna samt att utveckla lönsamhetsstudierna. Prospekteringsresultaten från 2017 och 2018 kommer att införlivas i de kommande produktionsplanerna, CAPEX- och NPV-beräkningarna.

Parallellt med en positiv utveckling med lönsamhetsstudier och reservrapportering, kommer en tillstånds- och efterlevnadsprocess att initieras för att få erforderliga gruvtillstånd, vilka förväntas i mitten av 2019. Förutom ordinära bygglov, kommer dessa tillståndsansökningar också att innefatta en omläggning av den regionala vägen som för närvarande korsar den kommande ovanjordsgruvan, klartecken från de omgivande alluviala gruvproducenterna, samt elanslutning och kapacitetsallokering från de regionala kraftförsörjningsmyndigheterna. Ett uppdaterat tidsschema visar att byggverksamhet på Krasny-fyndigheten kan inledas i slutet av 2018 efter ett separat beslut av aktieägarna, med planering av landytan och bygge av bostäder och andra faciliter. Majoriteten av byggnadsarbetet kommer att äga rum under 2019-2020. Målåret för driftsättning av anläggningen och första guldproduktionen är preliminärt satt till 2021. Ett detaljerat tidsschema kommer att utvecklas som en del av lönsamhetsstudierna.

Som nästa steg kommer 2018 års budget för Krasny att diskuteras och förberedas för godkännande av joint venture-parterna. Som Kopy Goldfields ser det nu, förväntas inga större kapitalkostnader för gruvbygget under 2018.

Som en del av utvecklingen av Krasny-projektet har GV Gold nominerat Mikhail Zatsepin som ny projektledare för Krasny och han kommer också att fungera som VD för OOO Krasny. Mikhail Zatsepin har en gedigen erfarenhet inom gruvindustrin från Polyus Gold, Eastern Drilling Company (FORACO Ryssland) och Sakha Minerals. Kopy Goldfields AB har redan godkänt detta utnämnande.

Stockholm, 17 november 2017

För mer information, vänligen kontakta:
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17, mikhail.damrin@kopygoldfields.com mailto:mikhail.damrin@kopygoldfields.com
Tim Carlsson, CFO, + 46 702 31 87 01, tim.carlsson@kopygoldfields.com mailto:tim.carlsson@kopygoldfields.com

Denna information är sådan information som Kopy Goldfields AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 november 2017 kl. 8.30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Pressrelease 2017-11-17 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21584

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), listat på NASDAQ First North i Stockholm, är ett guldprospekteringsbolag i ett av världens främsta guldmineralområden, Lena Goldfields, Bodaibo, Ryssland. Bolaget innehar rättigheterna till tolv berggrundslicenser och en alluvial licens för både prospektering och produktion som täcker 2 049 kvadratkilometer, av vilka Krasny-licenserna (två berggrunds och en alluvial) ägs till 49 %. Målsättningen med Kopy Goldfields verksamhet är att inom närtid starta guldproduktion i samarbete med en produktionspartner under ett joint venture.

Kopy Goldfields tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som godkänts av EU. Aqurat Fondkommission verkar som Certified Adviser, tel: 08-684 05 800.

Aktien
Ticker: KOPY
http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457 http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457
Utestående aktier: 79 866 054

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.