Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-09-14

Kopy Goldfields: Provbrytning gjord på Kopylovskoye-fyndigheten

PROVBRYTNING GJORD PÅ KOPYLOVSKOYE-FYNDIGHETEN

Kopy Goldfields AB (publ) ("Kopy Goldfields" eller "Bolaget") meddelar att provbrytning har gjorts på Kopylovskoye-fyndigheten. 32 ton malm inhämtades från olika delar av fyndigheten och processades av en potentiell partner i en närliggande anläggning. Resultaten kommer att gås igenom och analyseras under vintern.

Bolaget har, som tidigare rapporterats, erhållit produktions- och miljötillstånd för att utföra testproduktion på Kopylovskoye-fyndigheten. Under juli - augusti 2017 genomfördes ett program med provbrytning av en potentiell partner. Som en start på detta program togs 32 ton malm från olika delar av Kopylovskoye-mineraliseringen. Malmen processades sedan i en närliggande anläggning för att uppskatta utvinniningsgrad och bekräfta guldhalter. Samtliga kostnader togs av partnern som nu kommer att använda vintern för att gå igenom och analysera resultaten, samt utvärdera alternativen för produktion på Kopylovskoye-fyndigheten.

"Vi är optimistiska gällande Kopylovskoye-projektet. Även om Kopylovskoye inte är vårt huvudsakliga projekt, så bekräftar den senaste händelseutvecklingen att projektet har potential. Inga avtal har tecknats men vi noterar ett tydligt intresse för projektet. Vi fortsätter att utvärdera samtliga alternativ för att finna en partner att utveckla Kopylovskoye", säger Mikhail Damrin, VD för Kopy Goldfields AB.

Stockholm, 14 september 2017

För mer information, vänligen kontakta:
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17, mikhail.damrin@kopygoldfields.com mailto:mikhail.damrin@kopygoldfields.com
Tim Carlsson, CFO, + 46 702 31 87 01, tim.carlsson@kopygoldfields.com mailto:tim.carlsson@kopygoldfields.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Pressrelease 2017-09-14 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21112

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), listat på NASDAQ First North i Stockholm, är ett guldprospekteringsbolag i ett av världens främsta guldmineralområden, Lena Goldfields, Bodaibo, Ryssland. Bolaget innehar rättigheterna till tolv berggrundslicenser och en alluvial licens för både prospektering och produktion som täcker 2 049 kvadratkilometer, av vilka Krasny-licenserna (två berggrunds och en alluvial) ägs till 49 %. Målsättningen med Kopy Goldfields verksamhet är att inom närtid starta guldproduktion i samarbete med en produktionspartner under ett joint venture.

Kopy Goldfields tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som godkänts av EU. Aqurat Fondkommission verkar som Certified Adviser, tel: 08-684 05 800.

Aktien
Ticker: KOPY
http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457 http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457
Utestående aktier: 79 866 054

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.