Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-12

Kraftigt vinstras för Tobin Properties

wysiwyg_image

Bostadsutvecklaren Tobin Properties sålde 15 bostäder på bindande avtal under det andra kvartalet (81). Kvartalets bindande avtal om försäljning av lägenheter tecknades till ett värde om 49 miljoner kronor (417).

Det framgår av bolagets halvårsrapport.

Tobin redovisar ett rörelseresultat om 0,7 miljoner kronor för det andra kvartalet (18,4). Resultatet "speglar en avvaktande marknadssituation", skriver Erik Karlin i vd-ordet.

Bolaget produktionsstartade inga bostäder i det gångna kvartalet (173). Tobin har 493 bostäder i pågående produktion (674).

"Samtliga pågående byggnationer löper på i stort sett enligt plan och på ett tillfredsställande sätt tack vare en god genomförandeorganisation i bolaget. Fokus för 2018 är att fortsätta leverera i pågående projekt avseende tid, pris och kvalitet", framhåller Erik Karlin vidare.

För det första halvåret uppgick rörelseresultatet till 3,2 miljoner kronor (45,7). Bolaget justerade under det gångna kvartalet ned prognosen för rörelsevinsten under helåret 2018 till spannet 75-125 miljoner kronor (från 250 miljoner kronor).

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.