Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-08

KRYPTOVALUTA: BITCOIN KINAS FINANSVAPEN MOT USA – PETER THIEL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kryptovalutan bitcoin är dessvärre att betrakta som ett kinesiskt finansiellt vapen mot USA, enligt uttalanden från bitcoinentusiasten och techentreprenören Peter Thiel.

Bitcoin kan leda till att USA undermineras och därför bör amerikanska regeringen överväga att strama åt reglementen för kryptovalutor, sade han vid ett digitalt seminarium på tisdagen anordnat av konservativa Richard Nixon Foundation.

Peter Thiel har de senaste åren dykt upp som en stark konservativ röst med stora donationer till republikanska politiker. Han var en av de tidigaste investerarna i Facebook innan han gick vidare som grundare av Palantir, ett kontroversiellt digitalt konsultbolag som har underrättelsetjänsten CIA högt uppe på kundlistan.

Den konservative donatorn har också gjort stora investeringar i bitcoin och flera andra kryptovalutor, men kommentarerna i veckan tycks utgöra något av ett tonartsbyte för Peter Thiel i fråga om bitcoin.

"Om bitcoin hotar de regeringsstödda fiatvalutorna så är hotet mot den amerikanska dollarn störst. Således, om Kina bestämmer sig för att satsa på bitcoin utifrån ett geopolitiskt perspektiv, måste USA börja fråga sig vad det egentligen skulle innebära", sade han vid seminariet, som sändes på sociala medier.

Seminariet bevistades också av Trumpadministrationens utrikesminister Mike Pompeo och den förre nationelle säkerhetsrådgivaren Robert O'Brien.

Peter Thiel kritiserade också ånyo flera av de amerikanska techbolagen mot bakgrund av de täta banden till Kinas tillverkningsindustri.

"Apple är förmodligen det techbolag som vi faktiskt har ett strukturellt problem med, eftersom Apple har verkliga synergier med Kina", sade den konservative techinvesteraren.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.