Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-22

KRYPTOVALUTOR: TILLSYNSMYNDIGHET STOPPAR KRYPTOBOLAG I TEXAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Texas State Securities Board (TSSB), en tillsynsmyndighet, meddelade på torsdagskvällen att kryptobolaget Blockfi:s sparkonto-produkt strider mot statliga regler och därför kommer behöva upphöra med sin verksamhet i delstaten.

Det rapporterar Coindesk.

TSSB skickade ett domstolsföreläggande till Blockfi, Blockfi Trading och Blockfi Lending, i hopp om att få bolaget att upphöra med sin verksamhet.

Ansökan kommer ge Blockfi en chans att formellt svara på anklagelserna och bolaget får fortsätta sin verksamhet fram tills förhandlingen.

"Denna rättsliga åtgärd ger Blockfi och dess dotterbolag möjlighet att svara på våra anklagelser och lägga fram tillåtna bevis", sade TSSB chefen, Joe Rotunda, till Coindesk.

TSSB hoppas få Blockfi att sluta erbjuda Texasbor räntekonton utan att ha någon formell licens med myndigheten.

Texas ansluter sig till Alabama och New Jersey som även hävdat att kryptolåneplattformens räntebärande produkt kan bryta mot staternas lagstiftning.

Blockfi beskriver sig själva som "framtidens finans" och marknadsför sig genom att erbjuda en ränta på inlåningskonton på upp till 7,5 procent, samt lån till räntor så lågt som 4,5 procent.

I slutet av juni förbjöd brittiska FCA kryptobörsen Binance från att verka i landet, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om.

Bankerna Barclays och Santander, bland andra, har sedan dess satt stopp för brittiska kunders transaktioner till kryptobörsen.
Författare Direkt-SE