Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-01

Kungsleden AB: Kungsleden klättrar i internationell hållbarhetsranking

Kungsleden redovisar ett förbättrat resultat i GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), en internationell hållbarhetsranking för fastighetsägare och projektutvecklare. Samtidigt uppnår Kungsleden nivå silver i EPRA:s utvärdering av fastighetsbolagens hållbarhetsrapportering.

[image]

Resultaten visar att Kungsledens hållbarhetsarbete ger resultat och går i linje med målet att bli klimatpositiva i förvaltningen till år 2025, och i hela värdekedjan till år 2035.

"Vi är glada att vårt målmedvetna och ambitiösa arbete med hållbarhet ger resultat och vi kommer kontinuerligt att göra förbättringar för att uppnå våra högt ställda mål. Transparens, tydlighet och bra hållbarhetsprestanda i våra fastigheter är en nyckelfråga för oss", säger Erik Florman, Hållbarhetschef Kungsleden.

GRESB är den ledande globala hållbarhetsrankingen för fastighetsbolag. För verksamhetsåret 2020 ökar Kungsleden resultatet inom kategorin fastighetsbestånd till 85 av 100 poäng, jämfört med 77 poäng under 2019. Inom kategorin projektutveckling ökar Kungsleden till 89 från tidigare 78 poäng.

EPRA Sustainability Best Practices Recommendations (sBPR) utvärderar hållbarhetsredovisningar utifrån innehåll, kvalitet och tillgänglig hållbarhetsstatistik. Kungsleden når en silver-nivå för verksamhetsåret 2020 jämfört med brons-nivå för 2019.

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Florman, hållbarhetschef, Kungsleden, 08 503 052 33, erik.florman@kungsleden.se 
Anna Trane, Kommunikationschef, Kungsleden, 0708 84 74 69, anna.trane@kungsleden.se 

Författare Cision