Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-08

Kungsleden AB: Kungsleden tecknar nya hyresavtal med ABB och NKT i Alingsås

Kungsleden förlänger och utökar hyresavtalen med ABB och NKT i fastigheten Bulten 1 som ligger i Alingsås.  Ett nytt lager och en logistikhall kommer att byggas för att möta hyresgästernas behov.

[image]
 

"Det är otroligt roligt att ABB och NKT gör satsningar för att utöka produktionen i fastigheten och att vi som fastighetsägare kan vara med och stötta hyresgästernas verksamheter. Dessutom skapas nya arbetstillfällen vilket är positivt för Alingsås", säger Ulrica Sjöswärd, Regionchef Göteborg/Malmö på Kungsleden.

Kungsleden har tecknat ett 10-årigt hyresavtal om 8 019 kvadratmeter med ABB med en total årshyra på 12,6 miljoner kronor. I samband med det kommer Kungsleden att bygga en ny lagerhall om cirka 540 kvadratmeter.

NKT som är ledande leverantör av kablar till energibranschen har tidigare hyrt i andrahand av ABB men skriver nu ett 10-årigt hyresavtal om 10 738 kvadratmeter med en total årshyra på cirka 14 miljoner kronor. Till följd av avtalet bygger Kungsleden en ny logistikhall om cirka 1 200 kvadratmeter för att möta NKT:s behov.

Fastigheten Bulten 1 är belägen i industriområdet Sävelund i östra Alingsås, cirka fyra mil från Göteborg. Anläggningen uppfördes 1990 och rymmer förutom ABB och NKT:s verksamheter även en restaurang. Fastigheten är fullt uthyrd.

För mer information, vänligen kontakta:

Ulrica Sjöswärd, Regionchef Göteborg/Malmö, Kungsleden, 031-755 56 31, ulrica.sjosward@kungsleden.se
Anna Trane, Kommunikationschef, Kungsleden, 070-884 74 69, anna.trane@kungsleden.se

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.