Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-08

KUNGSLEDEN: BEGRÄNSAD PANDEMIEFFEKT, AKTIVARE MARKNAD - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Viruseffekterna för fastighetsbolaget Kungsledens del fortsätter att beskrivas som begränsade av bolaget. Hyresmarknaden i Kungsledens kärnområden Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås har återigen kommit i gång.

Det skriver Kungsledens vd Biljana Pehrsson i kvartalsrapporten för det andra kvartalet.

Dock fortsätter fastighetsbolaget att bevilja hyresrabatter. Drygt 3 procent av det tredje kvartalet hyresintäkter har beviljats, vilket är lägre än hyresrabatter för andra kvartalet.

"Betalningsinflödet för den tredje kvartalshyran är i linje med tidigare kvartal", skriver Biljana Pehrsson.

Kungsleden uppger sig ha en god och nära dialog med alla sina hyresgäster och stöttar på olika sätt dem som har drabbats hårdast av pandemin.

"Sedan i maj och ännu tydligare i juni ser vi en positiv utveckling i takt med att länder och verksamheter öppnas och kommer igång igen. Antalet förfrågningar från våra kunder kring hyreslättnader har minskat", uppger Biljana Pehrsson.

Kungsleden noterar en stark efterfrågan på hyresmarknaden av kontor, lager och industri och har en pipe-line av potentiella nyuthyrningar att komma i mål med under andra halvåret, enligt vd:n.

"Alla våra pågående projekt löper på bra och inom ramen för satta tidplaner och investeringsbudgetar. Vi fortsätter med lönsamma investeringar i våra projekt och förvaltningsfastigheter i takt med att dessa hyrs ut på goda hyresnivåer", skriver Biljana Pehrsson i rapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.