Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-18

Lagernedgång ger stöd åt oljepriset

Uppgången i oljepriset utökades under onsdagens tidiga handel sedan signaler på nedgångar i de amerikanska oljelagren indikerat att efterfrågan är hälsosam.

En industrirapport från API visade att amerikanska lager föll med 7,13 miljoner fat i förra veckan och analytiker räknar med att onsdagens lagerstatistik från energimyndigheten DOE visar en minskning i lagernivåerna för fjärde veckan i rad.

Investerare vägde också riskerna för störningar i oljeutbudet som en följd av geopolitiska spänningar. Den senaste tidens uppgångar i oljan har drivits av oron mellan kurder och den irakiska centralregeringen i den oljerika regionen i norra Irak.

Samtidigt påverkas oljemarknaden av spänningar mellan Iran och USA. Iran har sagt att det kommer att stödja en förlängning av Opecs produktionssänkningar till i slutet av 2018 och insisterade att produktionsplanerna inte kommer att påverkas av den amerikanska presidenten Donald Trumps hot om att USA ska lämna det internationella avtalet om Irans kärnteknikprogram.

På basmetallmarknaden noterades priserna något högre överlag, med undantag för aluminium.

Kopparpriset handlades nära de högsta stängningspriserna sedan 2013, då investerare tog in beskeden i öppningstalet av Kinas president Xi Jinping vid det kinesiska kommunistpartiets 19:e partikongress.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.