Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-27

Läkemedelsbolaget raser efter besked från EU

wysiwyg_image

Oasmias arbetande styrelseordförande och storägare Julian Aleksov menar att dagens besked från det europeiska läkemedelsverket EMA är positivt för bioteknikbolagets äggstockscancerprojekt Apealea.

Det säger han i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt efter att EMA, eller mer specifikt expertpanelen CHMP, inte gett någon rekommendation för Apealea under fredagen.

"Vi är positiva efter detta besked, men självklart hade det varit bättre om vi fått ett positivt besked redan nu men vi respekterar myndighetens agerande. Det är inte negativt eller försvårande annat än tidsmässigt. Hade det varit något negativt hade inte ansökan gått vidare. Därför ser jag detta som positivt", kommenterar han dagens besked från EMA.

Några nya saker eller komplikationer har inte tillkommit gällande ansökan, enligt Julian Aleksov.

EMA:s expertråd CHMP föreslår istället att de kvarstående frågorna besvaras skriftligen inom tidslinjen för standardproceduren.

"Det är inget nytt", säger Julian Aleksov samtidigt som han inte vill gå in på vilka frågor det rör:

"Det rör ansökan på detaljnivå", säger han.

Oasmia avser besvara dessa kvarstående frågor senast den 21 augusti, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Det ska inte vara några problem att hinna svara på dessa frågor tills dess", kommenterar storägaren.

Oasmias aktie rasar med över 30 procent på Stockholmsbörsen på fredagseftermiddagen. Den är därmed på ungefär samma nivå som förra fredagen, efter en rejäl uppgång under den snart avslutade börsveckan. I måndags blev det känt att Oasmia, och Apealea, fanns med på dagordningen inför veckans möte och utkomsten av dessa brukar publiceras på fredagar.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.