Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-11-08

Läkemedelsjätten stiger på rapport: ”Viktig dag för framtiden”

wysiwyg_image

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca redovisar en vinst per aktie för kärnverksamheten (Core) på 0:71 dollar i det tredje kvartalet 2018, framgår det av delårsrapporten.

Analytikernas förväntningar låg på i genomsnitt 0:69 dollar per aktie, enligt Infront Datas sammanställning där fyra analytiker deltog.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker i en sammanställning av Infront Data. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

"Viktig dag som karakteriserar framtiden"

Produktförsäljningen ökade totalt i det tredje kvartalet med 8 procent till 5.266 miljoner dollar. I fasta valutor var ökningen 9 procent.

På de olika marknaderna hade tillväxtländer (Emerging Markets) en tillväxt på 12 procent i kvartalet. Denna marknad utgör 32 procent av den totala försäljningen.

I Kina ökade försäljningen med 32 procent till 954 miljoner dollar under det tredje kvartalet. Kina utgör 56 procent av hela Emerging markets totala försäljning.

I USA ökade försäljningen med 25 procent i det tredje kvartalet till 1.737 miljoner dollar.

"I dag är en viktig dag som karakteriserar framtiden för AstraZeneca, då resultatet under kvartalet och hittills under året markerar början på vad vi tror kommer att bli en period av hållbar tillväxt under många år framöver. Det kommersiella genomförandet har varit exceptionellt och våra nya läkemedel är nu fast etablerade som drivkrafter för tillväxt och ligger till grund för fortsatta framgångar på tillväxtmarknaderna", säger vd Pascal Soriot.

Aktien stiger

Astra Zeneca lyfter på börsen. Kort efter börsöppning är aktien upp omkring 1 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.