Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-17

LAURITZ.COM: GER PROGNOSER FÖR 2020, POSITIV UTVECKLING JUL-AUG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det danska auktionshuset Lauritz.com, vars aktie är noterad på handelsplattformen First North i Stockholm, lämnar prognoser för helåret 2020 för första gången sedan bolaget i våras drog tillbaka sina tidigare prognoser på grund av pandemin med sjukdomen covid-19.

Det framgår av ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Lauritz.com bedömer att auktionsomsättningen väntas visa en tillväxt på mellan 0 och 5 procent för helåret 2020, vilket är i linje med den tidigare prognos som drogs tillbaka i våras.

Auktionshuset bedömer samtidigt att bolagets omsättning också kommer att öka med mellan 0 och 5 procent, även det i linje med den tidigare tillbakadragna prognosen.

Ebitda-resultatet bedöms landa i intervallet 5-20 miljoner danska kronor, vilket är ett bredare intervall än den tidigare tillbakadragna prognosen som var på 10-15 miljoner danska kronor. Mittpunkten i båda prognosintervallen är dock densamma vid 12,5 miljoner danska kronor.

Osäkerheten kring covid-19 är fortfarande närvarande i samhället, och de politiska reaktionerna inför en möjlig andra virusvåg återstår att se, konstaterar Lauritz.com.

"Under förutsättning att en andra våg av covid-19 inte medför nedstängningar av samhällen liknande vad som syntes under andra kvartalet, och baserat på vår auktionsomsättning under juli och augusti, förväntar vi oss att under andra halvåret visa tillväxt jämfört med under motsvarande period året innan", skriver auktionshuset.

Den "positiva utveckling" som har synts för Lauritz.com under juli och augusti har skett inom de flesta kategorier, förutom mycket dyr konst och antikviteter där säljare är försiktiga med att auktionera ut föremål, uppger bolaget.

"Den övre delen av guidningens intervall kommer att avgöras av huruvida det blir förbättringar när det gäller försäljningen av mycket dyr konst och antikviteter under andra halvåret", skriver Lauritz.com.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.