Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-13

LEO VEGAS: KUNDBAS OCH CORONAEFFEKTER BAKOM RESULTATET - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Leo Vegas tillväxt under det andra kvartalet har främst drivits av en rekordstor kundbas samt hög tillväxt i Övriga Europa. I Sverige har dock utveckling varit negativ till följd av coronaeffekter.

Det skriver vd Gustaf Hagman i rapporten.

Under kvartalet ökade omsättningen med 17 procent och ebitda-resultatet med 53 procent vilket knuffade upp marginalen till 20,8 procent jämfört med 16 procent under samma period föregående år. Det var även högre än de 16,7 procent som de fem analytikerna i Infronts enkät hade väntat sig. Enligt Gustaf Hagman påvisar detta "skalbarheten i vår affärsmodell från högre intäkter".

"Tillväxten har främst drivits av en rekordstor deponerande kundbas, som ökade med 24 procent jämfört med föregående år", skriver Gustaf Haman.

Bland bolagets marknader sticker Region Övriga Europa ut med, enligt vd:n, en "exceptionellt hög tillväxt", framförallt i Italien som såg en "rekordstark utveckling". Totalt ökade spelomsättningen med 30 procent i regionen som helhet.

Sammantaget har effekterna av covid-19 varit positiva på spelomsättningen under april och maj och då främst på de marknader som varit helt nedstängda, och bolaget bedömer att det har tagit andelar från den landbaserade spelindustrin.

Effekten på intäkterna relaterad till covid-19 dock har varit negativ i Sverige under kvartalet. I region Norden minskade nettospelomsättningen med 2 procent i perioden.

"En minskning av sportspel under kvartalet påverkade omsättningen negativt under kvartalet och motverkades endast delvis av en ökning inom casino", heter det i rapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.