Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-13

LEO VEGAS: SVENSKA RESTRIKTIONER DÄMPADE TILLVÄXT I JULI - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Leo Vegas har haft en fortsatt stark tillväxt av kundbasen i juli, men de svenska restriktionerna som infördes i början på juli håller tillbaka tillväxten i spelintäkterna.

Det sade Gustaf Hagman på presentationen av torsdagens kvartalsrapport.

Tredje kvartalet har startat med 5 procent högre spelintäkter i juli jämfört med samma månad föregående år för Leo Vegas. Juli är normalt den svagaste månaden för bolaget, men tillväxten var ändå lägre än vanligt. Anledningen är till stora delar en svag utveckling i Sverige till följd av de restriktioner som infördes av regeringen i början på juli, däribland insättningsbegränsningar på kasinospel.

"Utan restriktionerna i Sverige hade vi haft en tvåsiffrig tillväxt i juli", menar spelbolagets vd som vidare menar att restriktionerna har fått de olicensierade aktörerna att intensifiera sin marknadsföring mot svenska spelare, vilket kommer att minska andelen av spelare som spelar inom det reglerade systemet, den så hett omdiskuterade kanaliseringen.

Ökningen av kundbasen har dock fortsatt att öka och var i juli 34 procent högre jämfört med föregående år. Men enligt vd bidrar restriktionerna till att det större antalet kunder inte omsätts till intäkter i samma omfattning som annars hade skett.

Marknaden mottog dock rapporten väl och aktien steg omkring 5 procent vid börsens öppning. Under rapportpresentationen tycktes investerarnas förtroende för mobilspelbolaget stärkas och aktien klättrade ytterligare till en uppgång om närmare 9 procent men föll sedan tillbaka något och var klovkan 9.40 upp 6,4 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.