Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-27

LightLab: LightLab erhåller kreditram från huvudägare

LIGHTLAB ERHÅLLER KREDITRAM FRÅN HUVUDÄGARE
• LightLab har erhållit en kreditram om 20 miljoner kronor från en av huvudägarna
• Syftet är att säkerställa Bolagets rörelsekapitalbehov när volymproduktion och leveranser av UV-chip förväntas skalas upp under 2019

LightLab har erhållit en kreditram om 20 miljoner kronor från Gunnar Dellner, en av Bolagets huvudägare. Syftet med kreditramen är att säkerställa Bolagets rörelsekapitalbehov när volymproduktion och leveranser av UV-chip skalas upp. Detta förväntas ske under 2019 men då både tidpunkt och takt ytterst bestäms av LightLabs kunder behöver Bolaget ha flexibilitet att hantera olika scenarier.

Under 2018 har LightLab haft fokus på marknadsetablering och industrialisering. Stor kraft har lagts och läggs på att etablera volymproduktionskapacitet, en nödvändig förutsättning för att kunna ta kommersiella order. Parallellt med detta utförs industrialisering och produktionssättning av Bolagets UV-chip.

LightLab har nått ett läge där Bolaget kan börja ta kommersiella order från utvalda kunder för leveranser senare under 2019, med en plan för att kunna inleda volymleveranser av UV-chip under årets andra kvartal.

Det är med bakgrund av ovanstående som Bolagets huvudägare från 1 januari 2019 erbjuder och garanterar LightLab en kreditram om totalt 20 miljoner kronor mot en limitavgift om 5% av den totala kreditramen och 10% ränta på utnyttjat kapitalbelopp. Utnyttjat kapitalbelopp plus upplupen limitavgift och ränta ska återbetalas senast 31 december 2020.

2018-12-26

För ytterligare information angående detta pressmeddelande vänligen kontakta:

Johan Tingsborg, VD
Tel: 46 (0)8 442 05 50
E-post: info@lightlab.se mailto:info@lightlab.se

Denna information är sådan information som LightLab Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 26 december 2018 kl. 22:00 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
LightLab Pressrelease 2018-12-26.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24875

Detta är LightLab Sweden AB
LightLab Sweden AB (publ), www.lightlab.se http://www.lightlab.se , utvecklar, marknadsför och säljer teknologi för kostnadseffektiv och miljövänlig framställning av ljus med fokus på UV-rening, EEE Light(r). LightLab har cirka 3 900 aktieägare. Bolagets aktie handlas på Nasdaq First North Stockholm. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.