Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-12-15

LightLab: LightLab och NTU Singapore tecknar avtal om kommersialisering av UV Boost™

LIGHTLAB OCH NTU SINGAPORE TECKNAR AVTAL OM KOMMERSIALISERING AV UV BOOST™
LightLab får exklusiv rätt att kommersialisera tekniken bakom UV Boost(tm)
NTU Singapore får en royalty på LightLabs försäljning av UV Boost(tm)

Som tidigare kommunicerats samarbetar LightLab med Nanyang Technological University i Singapore (NTU Singapore) och har inom ramen för detta samarbete under hösten 2015 lämnat in en gemensam patentansökan kring en teknik för att öka ljusutbytet, och därmed energieffektiviteten, för UV-ljuskällor genom s.k. ljusextraktionsteknik.

Sedan LightLab utvecklat tekniken och den under 2016 utvärderats av ett antal kunder, lanserades den i oktober 2016 på marknaden under produktnamnet UV Boost(tm). Produkten utgörs av en nanostrukturerad optisk beläggning, vilken ökar UV-uteffekten för existerande UV-lampor, s.k. "sleeves" och UV-transparenta skyddsglas med upp till 15 procent.

LightLab och NTUitive Pte Ltd, NTU Singapores bolag för innovation och företagande, har nu tecknat ett avtal som ger LightLab exklusiv rätt att kommersialisera de gemensamma immateriella rättigheterna som berör UV Boost(tm) medan NTUitive får 5 procent i royalty på LightLabs försäljning av UV Boost(tm).

"Vi är mycket glada att det forskningssamarbete som inleddes med NTU Singapore för knappt två år sedan redan nu kommit till en fas där forskningssamarbetet för en del av den teknik som utvecklas kan övergå till kommersiella avtal mellan parterna", säger Johan Tingsborg, VD LightLab.

Dr. Lim Jui, CEO för NTU Innovation och NTUitive, universitetets organisationer för innovation och företagande, sa: "Detta samarbete mellan industri och akademi har accelererat överföringen av tekniken till UV Boost(tm), en innovation som medför samhällsnytta. UV Boost(tm) är miljömässigt hållbar och resulterar i stora energibesparingar. Att föra akademiska forskningsresultat till marknaden är ett av NTUitives huvudansvar och jag är glad att vi har nått en ytterligare milstolpe med UV Boost(tm)".

2016-12-15

För ytterligare information angående detta pressmeddelande vänligen kontakta:
Johan Tingsborg, VD
Tel: +46 (0)8 442 0550
E-post: info@lightlab.se mailto:info@lightlab.se

Jan Rynning, Ordförande
Tel: +46 (0)703 51 00 05

Denna information är sådan information som LightLab Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 15 december 2016 kl.07:30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
LightLab Pressrelease 2016-12-15.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19161

Detta är LightLab Sweden AB
LightLab Sweden AB (publ), www.lightlab.se http://www.lightlab.se , utvecklar, marknadsför och säljer teknologi för kostnadseffektiv och miljövänlig framställning av ljus med fokus på UV-rening, EEE Light(r). LightLab har cirka 4 400 aktieägare. Bolagets aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.