Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-09

Lindab SolarRoof vinner Byggeriets Energipris i Danmark

Lindabs nyutvecklade SolarRoof(TM) är ett komplett taksystem med integrerade solceller. SolarRoof har tilldelats Byggeriets Energipris 2020 i Danmark med motiveringen att Lindab har kombinerat en etablerad teknik för plåttak med den senaste tekniken inom solenergi.

”Lindab SolarRoof är ett bra exempel på hur vi ständigt vidareutvecklar våra produkter till att möta nya krav. Vi är väldigt stolta över att vårt arbete har uppmärksammats av Danske Byggecentre. Solpaneler på tak är inget nytt, men vi ville göra en lösning som var både enklare att montera och snyggare, än de lösningar som finns på marknaden”, säger Magnus Dahlberg, sälj- och produktchef på Lindab Profil.

Produktion av förnybar energi gör solpaneler till en bra affär för både ekonomin och miljön. Beroende på förhållandena blir solcellerna koldioxidneutrala efter bara två års användning.

Miljömässigt finns det en stor potential i att använda solpaneler, men potentialen utnyttjas inte fullt ut idag. ”Vi ser att många arkitekter och husägare vill använda solpaneler på grund av deras energifördelar, men samtidigt är de ovilliga av estetiska skäl. När solpaneler eftermonteras på taket blir de sällan en integrerad del av husets övergripande design. SolarRoof har utvecklats så att taket och solpanelerna blir en integrerad del av det arkitektoniska uttrycket”, fortsätter Magnus Dahlberg.

Mer information om SolarRoof finns på http://lindab.se/solarroof 

Mer information om Byggeriets energipris finns på https://byggerimessen.dk/energiprisen.aspx

Kontakt


Johan Land
Marknadschef, Lindab Sverige
E-post: johan.land@lindab.com
Mobil: +46 (0) 768 80 29 98

Catharina Paulcén
Head of Corporate Communications, Lindab Group
E-post: catharina.paulcen@lindab.com
Mobil: +46 (0) 701 48 99 65

Kort om Lindab


Lindab utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för förenklat byggande och bättre inomhusklimat. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, montagevänlighet, energi- och miljötänkande samt levereras med en hög servicegrad vilket sammantaget ger ett ökat kundvärde.

Koncernen omsatte 9 872 MSEK år 2019 och är etablerad i 31 länder med cirka 5 000 anställda. Huvudmarknaden är yrkesbyggnader som svarar för 80 procent av försäljningen medan bostäder står för 20 procent av försäljningen. Under 2019 stod Norden för 43 procent, Västeuropa för 35 procent, CEE/CIS (Central- och Östeuropa) för 21 procent och Övriga marknader för 1 procent av den totala försäljningen.

Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, under kortnamnet LIAB.

Bifogade bilder


Solarroof1
Solarroof2

Bifogade filer


Lindab SolarRoof vinner Byggeriets Energipris i Danmark

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.