Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-30

Liten stämma med små frågor

Rentunder, som tillverkar miljövänliga båttvättar, höll på tisdagen extrastämma för att besluta om ny revisor efter den som avgår med pension samt några mindre ändringar av bolagsordningen.

 

Vi var endast fyra personer närvarande vid stämman som hölls hemma i huvudägarens villa i Spånga. Det gick fint att sitta på smittsäkert avstånd i skuggan av julgranen som var vackert klädd med bl a änglahår och med tindrande barnbarn inom räckhåll. En på flera sätt miljövänlig stämma.

Till ny revisor valdes Majvor Leksell, LR-revision. Bolagsstämman tackade Göran Bringar för hans arbete genom åren och önskar honom lycka till med sin pensionering.

Stämman beslutade om ändringar i bolagsordningen enligt styrelsens förslag om utvidgning av verksamhetsbeskrivningen och höjda gränser för aktiekapital och antal aktier. Dessutom gjordes följande ändringar gentemot styrelsens förslag:

§ 1: Ändra ordet "firma" till "företagsnamn".

§ 7 ändras inte, tidigare skrivning behålls eftersom föreslagen text finns i Aktiebolagslagen.

Huvudägaren berättade därefter hur pandemin påverkat försäljningsmöjligheterna genom de olika reseförbud som införts i många länder, då särskilt USA där bolaget definierat Kalifornien som en viktig marknad tack vare det stora miljöintresse som finns där.

 

Bevakare: Leo Gillholm

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.