Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-13

Fastighetsvinnaren: "Gynnas av ökad e-handel"

wysiwyg_image

Catenas nytillträdde vd Jörgen Eriksson presenterar fastighetsbolaget med fokus inom logistik. Han arbetade som affärs- och fastighetschef innan han blev verkställande direktör på Catena.

Bolaget äger, förvaltar och utvecklar logistikanläggningar, deras huvudfokus ligger på storstadsregioner i Skandinavien. Idag har de 112 anläggningar och 1,9 miljoner uthyrningsbara kvadratmeter.

– Vi har ett väldigt långsiktigt tänk och försöker se fastigheter utifrån ett evighetsperspektiv, där med jobbar vi gärna med långa kundrelationer, säger Jörgen Eriksson.

Catenas kunder

Flera av deras kunder har gynnats av vårt ändrade beteende, framförallt e-handeln och deras leverantörer. En av deras kunder Boozt har haft en stark kursresa i år. När det kopplas till logistikfastigheter har de sett ett finfint år.

– Vi har en diversifierad kundbas, vi har sett att detta året har våra kunder och vår tillväxt drivits på något enormt. Våra kunder har klarat av pandemin väldigt väl.

Portföljen

Catenas portfölj av fastigheter är enbart inriktade mot logistikanläggningar, de kontor som finns ligger i anslutning till anläggning. Bolaget beskriver sig som snabbfotade med enbart 45 anställda.

– Vi benämner våra fastigheter i terminaler, exempelvis DHL använder dessa, logistiklager som har högt i tak för att rymma mer, distributionslager där varor lagras för att spridas ut i mindre enheter, exempelvis ett större ICA-lager, citylogistik och omnilager.

Hållbarhet

Utmaningen att skapa en hållbar tillväxt berör alla, inte minst Catena som har flertalet kunder inom transport, de arbetar med bland annat solpaneler för att göra verksamheten mer hållbar.

– Vi hoppas att regeringen kan ändra på skattereglerna så att kontraproduktivitet försvinner. I dagsläget innebär det att för stora solcellsanläggningar på våra tak renderar i att vi kommer träffas och bli betraktade som en el-handelsleverantör och måste redovisa in punktskatt, vilket försämrar affären betänkligt.

Se hela Catenas presentation från Stora Aktiedagen här:

Författare Redaktionen