Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-23

LOOMIS: VD HOPPAS FÖRSÄLJNING EUROPA ÅTERIGEN BÖRJAR TA FART

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den pågående coronapandemin hade som helhet en betydligt lägre negativ påverkan på intäkter och rörelseresultat under det andra kvartalet jämfört med motsvarande period 2020, skriver Loomis i sin delårsrapport där den organiska tillväxten blev 17 procent (-20).

Rörelsemarginalen i kvartalet blev 9,0 procent (4,8). Exklusive Loomis Pay, vars ebita-resultat uppgick till -33 miljoner kronor, var marginalen 9,6 procent.

"Restriktionerna är inte längre lika omfattande och volymerna på våra marknader ökar i takt med att våra kunders verksamheter återigen öppnar upp. I likhet med tidigare perioder var de negativa effekterna av pandemin mer påtagliga inom vårt europeiska segment jämfört med den amerikanska verksamheten men vi är nu förhoppningsfulla att försäljningen i Europa återigen börjar att ta fart", skriver vd Patrik Andersson.

Intäkterna inom Loomis amerikanska verksamhet växte under andra kvartalet, i lokal valuta, med cirka 20 procent.

"Det innebär att de amerikanska intäkterna nu till fullo har återhämtat sig och översteg till och med intäkterna för andra kvartalet 2019", skriver vd:n.
Författare Direkt-SE