Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-04-29

Lugn men välbesökt stämma i Pharmacolog

Måndagen den 29 april höll Pharmacolog i Uppsala AB årsstämma på Advokatfirman Lindahls lokaler i Uppsala.

Det var en oväntat stor skara som samlades och advokatbyråns konferensrum var fyllt till bredden. En anledning till det stora intresset var nog att aktien utvecklats väldigt bra under den senaste tiden och är upp över 380% i år.

VD:s dragning fokuserade på den senaste tidens framgångar som tydligt visade en sak: trägen vinner. Bolaget har nyligen sålt 5 av sina Druglog-system till en sjukhusaktör i New York där den första kontakten togs 2015 och först nu var man alltså i mål med en order.

Vid stämman valdes två nya styrelseledamöter som ersättare till bolagets VD, Mats Högberg, och grundare, Hans Dahlin, som valde att lämna styrelsen. Båda två kommer dock att fortsatt vara engagerade i bolaget. De två nya ledamöterna är Carl-Johan Spak, som bland annat har bakgrund på Recipharm och Ragnar Linder.

Styrelsen önskade på nytt ett bemyndigande att, med frånträde från aktieägarnas företrädesrätt, genomföra riktade nyemissioner. Sedan 2018 finns möjligheten att även emittera A-aktier i bolaget, därför krävde Aktiespararnas representant att det i bemyndigandet skulle förtydligas att bemyndigandet endast avsåg B-aktier. Ett förslag som bifölls utan knot.

Efter en knapp timme avslutades stämman och ett gäng, vad det verkar nöjda, aktieägare begav sig hemåt.

Bevakare: Sverre Linton

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.