Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-14

LUNDIN ENERGY: VALUTAFÖRLUST OM CA 81 MLN USD 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lundin Energy kommer att redovisa en valutaförlust om cirka 81 miljoner dollar och prospekteringskostnader om 81 miljoner dollar före skatt för det första kvartalet 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har som policy att aktivera utgifter som uppkommer i samband med prospekteringsaktiviteter, och om en fyndighet inte bedöms vara kommersiellt gångbar, kostnadsförs utgifterna direkt i resultaträkningen.

Prospekteringsutgifterna om cirka 81 miljoner dollar före skatt kommer att kompenseras av en skatteintäkt om cirka 63 miljoner dollar. Dessa kostnader avser främst prospekteringsborrningen på Bask i PL533B samt återlämnade licenser.

Den norska kronan var stabil gentemot den amerikanska dollarn och euron försvagades gentemot dollarn med cirka 4 procent under det första kvartalet, skriver bolaget i pressmeddelandet. Valutakursförlusten om cirka 81 miljoner dollar avser främst omvärdering av lånebalanser till balansdagens kurs och är till större delen icke kassaflödespåverkande.

Lundin Energy redovisar intäkter motsvarande sålda volymer. Detta innebär att förändringar i lager samt under- och överuttagspositioner redovisas som en justering av kostnaderna, värderade till produktionskostnad, inklusive avskrivningar. Under det första kvartalet 2021 påverkades resultatet positivt till följd av överuttag och lagerförändring om sammanlagt 22,2 tusen fat oljeekvivalenter per dag.

Fullständig kvartalsrapport från Lundin Energy kommer att publiceras den 29 april.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.