Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-12

LUNDIN GOLD: UPPREPAR PROGNOSER, 2 KV TYNGT AV COVID-KOSTNADER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lundin Gold upprepar de helårsprognoser som angavs i början på juli, när produktionen vid Fruta del Norte återupptogs efter den nedstängning som gjordes på grund av covid-19 i mars.

Lundin Gold återstartade verksamheten vid Fruta del Norte i början av det tredje kvartalet. Guldproduktionen där under andra halvåret väntas hamna i intervallet 150.000-170.900 uns, skriver bolaget i sin halvårsrapport som släpptes under natten till onsdagen.

Tillsammans med den faktiska produktionen före nedstängningen väntas guldproduktionen för helåret alltså landa på mellan 200.000 och 220.000 uns - en upprepning av de utsikter som gavs i juli. Produktionen vid anrikningsverket väntas i genomsnitt bli 3.200 ton per dag under andra halvåret till en snittgrad om 10 gram per ton. Återvinningen av guld väntas nå en grad om cirka 85 procent och väntas nå så kallad design-nivåer om 92 procent under den senare delen av året.

AISC-kostnader (all-in sustaining-costs) för andra halvåret väntas bli 770-850 dollar per uns guld sålt. AISC-prognosen återspeglar ytterligare covid-19-kostnader.

"Vi har justerat vår verksamhet till covid-19 och tillsammans med underhållsarbetet som genomfördes under nedstängningen har vi återupptagit verksamheten snabbt och säkert, och uppstarten av gruvan och anrikningsverket går bra. Vår genomförbarhetsstudie vad gäller utöka gruvans och verkets kapacitet fortskrider och vi utvärderar en implementering 2021", skriver vd Ron Hochstein i rapporten.

För andra kvartalet blev Lundin Golds resultat efter skatt -64,4 miljoner dollar (-30,8). Resultatet per aktie uppgick till -0:29 dollar (-0:14).

Den betydligt större förlusten under andra kvartalet i år jämfört med andra kvartalet i fjol berodde främst på kostnader om 25,9 miljoner dollar relaterade till nedstängningen i verksamheten.

Bolaget hade intäkter om 13,1 miljoner dollar under kvartalet.

Per den 30 juni hade bolaget en kassa om 74,2 miljoner dollar (75,7).
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.