Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-19

LUNDIN MINING: DNB MARKETS HÖJER RIKTKURS TILL 105 KR (90) (NY)

(Tillägg: från tredje stycket och uppdaterar kursutveckling)

STOCKHOLM (Direkt) DNB Markets höjer riktkursen för Lundin Mining till 105 kronor från 90 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys med rubriken "2021 ser ut att bli ett guldår".

DNB Markets pekar på att Lundin Minings rapport för det fjärde kvartalet var solid, trots produktionsstörningar för bolagets nyckeltillgångar under det gångna 2020.

Banken bedömer att gruvbolaget står inför ett starkt 2021 i spåren av det stigande kopparpriset hittills i år, fallande enhetskostnader och relativt låg capex-intensitivitet.

DNB lyfter också fram att Lundin Minings exponering mot koppar och guld, om cirka 75 procent, kan komma att leda till en "betydande" kassaflödesgenerering.

Lundin Mining kan framöver komma att öka avkastningen för aktieägarna i samband med produktionsupptrappningen (ramp-up) för zinkexpansionsprojektet vid Neves-Corovogruvan som väntas starta mot slutet av 2021, enligt DNB Markets, som estimerar en kvartalsutdelning om 0:075 kanadadollar per aktie för 2022.

I Lundin Minings bokslutsrapport meddelades en kvartalsutdelning om 0:06 kanadadollar per aktie.

Omkring 10-tiden på fredagen var aktien upp 5,1 procent till 97 kronor.Graf: Lundin Minings aktieutveckling sedan starten av 2021.

Bildkälla: Infront.
Författare Direkt-SE