Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-02

Lundin Petroleum utökar borrprogram

wysiwyg_image

Oljeproducenten Lundin Petroleum resultat och produktion var något lägre än snittförväntningarna i Infront Datas prognossammanställning, men överlag har verksamheten löpt väl och bolagets projekt går framåt med ett utökat borrprogram.

"Vi har haft en stark start på året och med färdigställandet av installation av plattformarna på Johan Sverdrup, det pågående prospekteringsprogrammet med hög potential, stark produktion med branschledande låga verksamhetskostnader", skriver vd Alex Schneiter i delårsrapporten.

Lundin Petroleums ebitda-resultat blev 406 miljoner dollar för det första kvartalet. Analytikerna hade räknat med ett ebitda-resultat på 424 miljoner, enligt Infront Datas sammanställning. Produktionen uppgick i snitt till 78,8 tusen fat per dag och intäkterna landade på 492 miljoner dollar för perioden. Väntat var 79,6 tusen fat och 518 miljoner dollar.

Bolagets egen produktionsprognos ligger på i snitt 75-95 tusen fat oljeekvivalenter per dag för helåret, en prognos som upprepas.

På kostnadssidan var dessa 5 procent lägre än prognostiserat för kvartalet. Även kostnadsprognosen för 2019 upprepas.

Som tidigare meddelats har installationen av plattformar och broar vid Johan Sverdrup-fältet slutförts. Alex Schneiter är "övertygad" om att produktionsstart ska ske enligt plan i november i år.

Av de sju potentiella projekt bolaget har haft i pipeline är fyra nu i gång.

"Detta, tillsammans med besluten avseende den första utbyggnadsfasen av Solveig och borrtestet på Rolvsnes samt åtaganden avseende de kompletterande borrningarna på Edvard Grieg, gör att vår platåproduktionsprofil i det större Edvard

Griegområdet kommer att "utökas ytterligare", kommenterar vd:n.

Borrningsprogrammet har utökats till 17 borrningar, från tidigare planerade 15, under 2019 och blir därmed bolagets största hittills.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.