Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-04

LUXBRIGHT: Luxbright stärker patentportföljen med patent i Japan för hybridlösning av elektronemission

GÖTEBORG 04 nov 2021 - Luxbright AB (publ) (NASDAQ: LXB), en ledande utvecklare av banbrytande lösningar för röntgenemission, har beviljats patent i Japan för ett röntgenrör som har en hybridlösning för elektronemission. Detta patent skyddar en av innovationerna bakom Luxbrights kall katod produkter.

Den patenterade lösningen kan använda både en kall katod (fältemission) och Schottky-baserad emission. Hybridlösningen minskar behovet av ett stort kylsystem och tidskrävande uppvärmning som annars krävs vid standardlösningen med termionisk emission. Den lägre strömförbrukningen som det medför gör att en mer kompakt strömkälla kan användas, vilket innebär att enheten kan göras mindre och mer portabel samtidigt som den är kraftfull nog för bildbehandling.

Luxbright är ett produktutvecklingsföretag med målet att revolutionera röntgenindustrin och att erbjuda de mest eftertraktade lösningarna för röntgenstrålning. I arbetet för att nå det målet är vår patentportfölj av strategisk vikt. Luxbrights innovationer är banbrytande med fördelar som kommer att hjälpa till att driva framstegen mot säkrare, mer bärbara och mer kostnadseffektiva röntgensystem, säger VD Mats Alm.

Den globala röntgenrörsindustrin på 2,7 miljarder USD står för närvarande inför ett paradigmskifte och Luxbright är i centrum för utvecklingen. Med Luxbrights teknologi kan framtida röntgensystem göras portabla och billigare, vilket öppnar upp för en mängd nya användningsområden och göra röntgenbilder mer tillgängliga.

Den japanska patentet innebär att Luxbright nu har nära 40 patent vilket hjälper att stärka breda immateriella rättigheter för de kärnprodukter Luxbright utvecklar.

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Alm, CEO
Telephone: +46 (0)70 261 20 11
E-mail: mats.alm@luxbright.com

Författare Cision