Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-16

LYKO: EBITDA-RESULTAT STEG TILL 34,5 MLN KR 2 KV (17,5)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko redovisar ett ebitda-resultat på 34,5 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (17,5).

Ebitda-marginalen steg till 7,8 procent (6,3).

Rörelseresultatet (ebit) blev 11,8 miljoner kronor (-0,1).

Nettoomsättningen uppgick till 436 miljoner kronor (276). Försäljningstillväxten var 57,9 procent. Online hade en försäljningstillväxt på 98,7 procent.

"Den kraftiga försäljningsökningen förklaras av ett ökat e-handelsbeteende hos konsumenter i kombination med vår lyckade varumärkessatsning. Det är tydligt att även en äldre målgrupp har hittat till nätet, både i Sverige och i övriga länder där vi är verksamma", skriver Lykos vd Rickard Lyko i delårsrapporten.

Online står nu för 82,9 procent av bolagets totala omsättning.

Bruttomarginalen i kvartalet uppgick till 44,2 procent (46,4).

"Våra marginaler har minskat något till följd av en mixförskjutning i sortimentet under kvartalet, samt att antalet behandlingar i våra salonger minskat till följd av Covid-19. Samtidigt ser vi att de ökade volymerna ger oss en hävstång framåt då våra kostnader minskar i förhållande till omsättningen. Positivt är även att vi trots kraftigt ökade volymer har lyckats hålla vår returgrad på strax under en procent", skriver vd:n.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.