Du är här

2017-09-22

Mackmyra Svensk Whisky: MACKMYRA OCH MASI GER SKÖRDETID EN SMAK AV ITALIEN

Mackmyras säsongswhisky Skördetid är en elegant whisky som delvis
slutlagrats på Masi Costasera Amarones fat vilket ger en whisky med
söta vinösa toner av druvor, russin och örtig kryddighet. Skördetid
är resultatet av ett nära samarbete mellan Mackmyra och den
italienska vinproducenten Masi och finns tillgänglig i begränsad
upplaga på Systembolaget från den 17 november 2017.

För första gången kan Mackmyra presentera en säsongswhisky som är
finishlagrad på amaronefat från Masi. Med vinet som tongivare har den
nya säsongswhiskyn en mjuk och kryddig karaktär som passar väl till
hösten och vintern.

- När jag besökte det italienska vinhuset Masi under en vinresa kände
jag direkt att det var ett företag som matchar Mackmyras värderingar
och arbetssätt. Det var inte svårt att sälja in idéen om att göra en
whisky med amaronefinish till vår Master Blender Angela D'Orazio som
har italienskt påbrå, säger Carl Klingberg, styrelseordförande
Mackmyra.

Skördetid är en elegant svensk single malt whisky som har lagrats på
italienska amaronefat, Masi Costasera Amarone, men samtidigt behållit
grundkaraktären från Mackmyras whiskyfat. Whiskyn har lagrats i Bodås
gruva på Mackmyras fat mellan åren 2008 till 2012 och avslutningsvis,
till större delen, finishlagrats under sex månader på Masis fat.
Doften är kryddig, fruktig och örtig med varma vinösa druvtoner och
inslag av mineraler. Smaken är fruktig och kryddig av torkad frukt
som russin, päron samt ingefära och vanilj. Texturen är krämig och
medelfyllig. Eftersmaken är lång, fruktig och kryddig av ek med varma
russin.

- Det är väldigt fascinerande att se hur våra fat, som under lång tid
lagrat Masi Costasera, har överfört karaktären och de specifika
aromerna från vårt unika vin till en annan unik produkt.
Smakupplevelserna är helt olika när man jämför de två produkterna var
för sig, men whiskyn som finishlagrats på våra fat har fått
Costaseras distinkta smaker av mörka körsbär i kombination med den
typiska fruktigheten, de växtbaserade tonerna tillsammans med
vaniljkolasmaken från Mackmyra, säger Raffaele Boscaini, Masi
Technical Group.

Masi Costasera Amarones mörkt vinröda färg återfinns på korken och
förpackningen. Skördetid har en naturlig färg efter mognadslagringen.
Skördetid är en whisky som kommer helt till sin rätt under mörka
höst- och vinterkvällar. Den passar utmärkt att drickas som den är
eller serveras till en god efterrätt.

Mackmyras säsongswhisky Skördetid lanseras i begränsad upplaga på
Systembolaget den 17 november 2017.

Mackmyra Skördetid
Volym: 700 ml
Alkohol: 46,1 %
Pris: 598 kronor
Artikelnummer: 40414-01
Lanseringsdatum: 17 november 2017

Om Masi och Masi Costasera Amarone
Namnet Masi kommer från den vingård i Negrardalen i hjärtat av
Valpolicella, Vaio dei Masi, som familjen Boscaini tog över på
1770-talet. Idag, snart 250 år senare är det Sandro Boscaini
tillsammans med sonen Raffaele och dottern Alessandra som äger och
driver MASI. Sandro Boscaini lanserade det första Amaronevinet Vaio
Amaron Amarone i Sverige 1994 från vingården med samma namn. Vinet
finns än idag på Systembolaget och får toppbetyg år efter år. Sandro
Boscaini kallas i folkmun för Mr. Amarone. Masi tillverkar även
Ripasso och Appassimentos.

Masi Costasera Amarone produceras i Valpolicella Classica, i norra
Italien. Vinodlingarna ligger i sluttningar med utsikt över Gardasjön
och solnedgången. Dagarna är längre av ljusets reflektion och det
mildare klimatet, vilket ger de bästa, högkvalitativa
förutsättningarna för Amarone. Masi Cosasera Amarone har lagrats
mellan 28-30 månader med 80 % lagrad på kroatiska ekfat på 40-80
hektoliter och i små allierfat 20 % och kroatiska ekfat (40 % nya fat
30 % andra användning, 30 % tredje användning). Vinet har sedan
lagrats på flaska i minst 4 månader.

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:
Heléne Airijoki, presskontakt SpoilConcept Communication
E-post: helene.airijoki@spoilconcept.se
Telefon: 073 385 03 19

Om Mackmyra
Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska
whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan
tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra
erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser
och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt
30-litersfat. Välkommen till Mackmyra Whisky. Mackmyras aktie handlas
på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

-----------------------------------------------------------
http://news.cision.com/se/mackmyra-svensk-whisky/r/mackmyra-och-masi-ger...
http://mb.cision.com/Main/411/2350935/725354.pdf

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.