Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-11

MANDEL DESIGN: INGEN INSIDERINFORMATION BAKOM KURSUPPGÅNGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) E-handelsplattformen Mandel Design vill med anledning av torsdagens mycket aktiva handel och kraftiga kursuppgång i bolagets aktie informera om att det, enligt styrelsens kännedom, inte finns någon direkt underliggande anledning eller kurspåverkande icke offentliggjord information (exempelvis nya ingångna kundavtal eller uppköpserbjudande från annan aktör) som föranleder dagens kursutveckling.

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagen som är andra handelsdagen för Mandel Design som hade premiär på handelsplattformen Spotlight Stock Market i onsdags.

Avslut har under torsdagen gjorts i det breda intervallet 4:98-18:15 kronor per aktie. Klockan 15.20 var aktien upp 350 procent till 15:80 kronor, motsvarande en värdering av bolagets aktiekapital på 65 miljoner kronor.

Aktier för sammanlagt 4 miljoner kronor hade då omsatts hittills under dagen i totalt drygt 1.200 transaktioner.

Mandel Design driver för närvarande en e-handelsplattform nischad mot klädförsäljning. Bolaget har som mål att förvärva såväl företag som plattformar inom e-handel.

Det verksamhetsdrivande dotterbolaget grundades 2003 och bedriver försäljning av kläder och accessoarer via e-handelsplattformen www.mandeldesign.se sedan 2007.

Moderbolaget grundades hösten 2019 med syfte att skapa en ny koncern med inriktning mot e-handel.

"Personerna bakom har tidigare genomfört likande strukturuppbyggnader och tillsammans har de erfarenheter inom digitalt entreprenörskap, retail och finansbranschen, där syftet har varit att förvärva bolag, teknik eller plattformar", uppgav bolaget inför noteringen.

Mandel Design genomförde inte en nyemission inför noteringen. Priset per aktie vid senast genomförda transaktion uppgick till 6 kronor. Då sålde de två största aktieägarna aktier i syfte att uppfylla spridningskravet om 300 aktieägare.

Motivet till noteringen på Spotlight var enligt bolaget att underlätta framtida förvärv och finansiering till dessa, eftersom strategin är att vara ett förvärvsintensivt företag. Mandel Design bedömer att rådande omständigheter i världen kan komma att försvåra för framtida finansiering av mindre e-handlare, vilket kan komma att skapa förvärvsmöjligheter och konsolidering.

"Syftet med denna notering är att vidareutveckla bolaget i form av att skapa ett större intresse och synlighet för nuvarande samt framtida investerare. Vi ser också en mycket stor fördel i att skapa en likvid aktie för att i framtiden möjliggöra fler affärsmöjligheter i form av förvärv", sade Mandel Designs vd Camilla Fridén i förra veckan.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.