Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-11-07

Masify ser ljuset i tunneln

wysiwyg_image

STÄMMORAPPORT: När den tidigare huvudägaren och vd:n i det som då var US Energy hastigt gick bort häromåret uppstod ett stort vacuum, enär det var han som var bolaget. De som tog över har haft ett tungt jobb att få ordning på alla papper och avtal. Nu har vi kommit fram till ett bokslut per 2018-06-30. Någon verksamhet att tala om finns inte utan det har mest handlat om att städa upp i balansräkningen.

Det mest intressanta var revisionsberättelsen som innehöll flera anmärkningar och påpekanden. Däribland ett gammalt bråk med skatteverket om hur momsen ska hanteras. Skatteverket har ansökt om konkurs för bolaget, en ansökan som är återkallad emedan tvisten ligger i Kammarrätten.

Mot bolagsverket har det handlat om sena årsredovisningar. Därutöver har likviditeten varit ett bekymmer. I och med detta bokslut kunde dock bolaget genomföra ett gammalt löfte om att dela ut aktier i Medclair till aktieägarna. Medclair, som är ett medicintekniskt bolag inom gashantering, siktar på att bli listat i början på nästa år.

Vad innehåller bolaget?

Oljekällorna i USA, Ginger Oil såldes till Dome Energy och Petrotargs avtal om köp av fastigheter med Koggbron har inte verkställts, så förutom aktier i Medclair finns aktier i PetroTarg med oklart värde och aktier i Spintso som säljer tekniska lösningar till idrottsvärlden.

Därutöver finns det underskottsavdrag på cirka 50 mkr, vilket ledningen hoppas kunna kapitalisera åt aktieägarna.

Nu hoppas vi på en årsstämma till, så att vi kommer ikapp.

 

Bolagsbevakare: Per Lundin

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.