Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-11-05

Mat.se: Pressinbjudan: Unik klimatmärkning av 3 000 livsmedel

E-handelskedjan Mat.se och forskningsinstitutet RISE presenterar den
mest omfattande klimatmärkning av livsmedel som någonsin gjorts.

Totalt har över 3 000 av de vanligaste matvarorna analyserats. Genom
att presentera klimatavtryck i enkla tal med enheten CO2e/kg kan
kunden själv jämföra produkt mot produkt.

Livsmedel utgör idag cirka 25 procent av de svenska hushållens
sammanlagda klimatavtryck. Genom att konsumenter nu för första gången
får tillgång till information om varornas klimatpåverkan i
köpögonblicket möjliggörs fler medvetna val.

När: Tisdag 12 november, klockan 11.00-13.00 (inklusive en lättare
lunch).

Var: Axfood, Torsplan, Stockholm. Ingång via Gävlegatan 35.

Pressmötet inleds med en 30 minuter presentation av RISE och Mat.se
som beskriver arbetet med klimatmärkningen, nationella
klimatdatabasen och visar hur det digitala verktyget fungerar.

Efter presentationen finns möjlighet till enskilda intervjuer. Det
kommer också att finnas exempel på klimatmärkta matvaror för
fotografering.

Medverkande:

Karin Jelkeby, verksamhetsansvarig Mat.se

Thomas Angervall, enhetschef RISE

En lättare lunch serveras vid pressmötet.

OSA senast 11 november till:

Claes Salomonsson, presschef Axfood.

claes.salomonsson@axfood.se

0708-10 24 02

_________________________________________________________________________________

Mat.se är en fullsortimentsbutik på nätet med fokus på att leverera
bra och hållbar mat till rätt pris hem till kundens dörr. Med lager i
Göteborg, Stockholm och Malmö når Mat.se ca 40 procent av Sveriges
befolkning. Mat.se är en del av Axfood-koncernen.

-----------------------------------------------------------
https://news.cision.com/se/mat-se/r/pressinbjudan--unik-klimatmarkning-a...
https://mb.cision.com/Main/15837/2953239/1135390.pdf

Författare Cision News

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.