Du är här

2017-08-29

MaxFASTIGHETER: MaxFASTIGHETER undersöker möjligheten att emittera företagsobligationer

MAXFASTIGHETER UNDERSÖKER MÖJLIGHETEN ATT EMITTERA FÖRETAGSOBLIGATIONER

MaxFASTIGHETER i Sverige AB (publ) ("MaxFASTIGHETER" eller "Bolaget") meddelar att Bolaget undersöker möjligheten att emittera företagsobligationer. MaxFastigheter ser stora möjligheter att fortsätta växa fastighetsportföljen enligt målet att nå ett värde om 2 miljarder kronor inom två år. För att nå detta mål undersöker Bolaget möjligheten att diversifiera sin finansiering genom att vända sig till den nordiska företagsobligationsmarknaden. Emissionslikviden, från en potentiell transaktion, avses användas till förvärv av fastigheter som kompletterar befintligt bestånd samt till investeringar i befintliga projekt.

Arctic Securities har engagerats som finansiell rådgivare och givits uppdrag att arrangera möten med obligationsinvesterare och Lindahl har engagerats som legal rådgivare.

Eskilstuna den 29 augusti 2017

MaxFASTIGHETER i Sverige AB
(publ)

För mer information vänligen kontakta:
Håkan Karlsson, vd, tel 070-618 24 61
Magnus Fält, vice vd och fastighetschef tel 070-618 24 60

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som MaxFASTIGHETER i Sverige AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning(EU) nr 596/2014, informationen lämnades enligt ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 29 augusti 2017 kl 08.30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
MaxFASTIGHETER Pressrelease 2017-08-29.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20978

Om MaxFASTIGHETER i Sverige AB
MaxFASTIGHETER är ett kassaflödesdrivet bolag med tonvikt på handel och kommersiella fastigheter. Bolaget som visar en kraftig tillväxt har en utdelningspolicy om 50 % av förvaltningsresultatet. Fastighetsbeståndet är fokuserat till starka lokala handelsplatser, framför allt i Mellansverige. MaxFASTIGHETERs aktie är noterad på Nasdaq First North Stockholm under kortnamnet MAXF. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.