Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-19

MEDCAP: RESULTATET STEG TILL 19,4 MLN KR 2 KV, OMSÄTTNING +12%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medcap, som är ett investmentbolag inom läkemedel och medicinteknik, redovisar ett resultat efter skatt på 19,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (13,8).

Ebitda-resultatet ökade till 41,0 miljoner kronor (36,3).

Nettoomsättningen uppgick till 209 miljoner kronor (186). Omsättningstillväxten var 12 procent.

"Även om vi under andra kvartalet inte sett så dramatisk påverkan på våra affärer, förutom i Abilia Norge där fallet är betydande under kvartalet, så har samtliga verksamheter upplevt en kraftigt ökad osäkerhet som också ökat fokus på anpassning och omställning till nya förutsättningar", skriver bolagets avgående vd Karl Tobieson i rapporten.

Under kvartalet har koncernen mottagit permitteringsstöd om totalt 1 miljon kronor i Abilias dotterbolag i Sverige, Norge och Storbritannien.

Medicintekniksegmentet hade en oförändrad vinst under andra kvartalet.

"Trots en fortsatt stark tillväxt i Cardiolex så hålls totalen tillbaka av den inbromsning som skett på den norska hjälpmedelsmarknaden. Abilia såg under större delen av andra kvartalet en kraftig inbromsning av aktiviteten i Norge. Mot slutet av kvartalet påbörjades viss återstart av aktiviteten i Norge men det är tydligt att uppstarten är en mer utdragen process än nedstängningen", skriver Karl Tobieson.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.