Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-23

MEDICOVER: FINANSIELL UTSIKT FORTSATT STARK NÄRMASTE FRAMTID

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicover har med god marginal redan uppnått sina treåriga finansiella mål till 2022, och den finansiella utsikten är fortsatt stark för den närmaste framtiden, skriver vård- och diagnostikbolagets vd Fredrik Rågmark i rapporten för det andra kvartalet.

"Det råder fortfarande betydande osäkerhet med de nya deltavarianterna av coronaviruset som sprider sig i Europa. Vi förväntar oss att se en fortsatt efterfrågan på covid-19-testning, genetisk sekvensering och patientvård, men på lägre nivåer än tidigare", skriver vd.

Han pekar på att Medicover hade en fortsatt mycket stark utveckling under andra kvartalet. Nettoomsättningen steg 75,5 procent till 349 miljoner euro och organisk tillväxt var 79 procent. Ebitda-resultatet ökade 184 procent till 71,8 miljoner euro och ebitda-marginalen förbättrades till 20,6 procent (12,7). Covid-19-tjänster bidrog positivt till marginalökningen, liksom ökad effektivisering, ökad volym och investeringar i expansion. Marginalerna i den underliggande verksamheten ökade kraftigt under kvartalet och hittills i år jämfört med både 2019 och 2020, skriver vd.
Författare Direkt-SE