Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-10

MedicPen vill effektivisera vården

wysiwyg_image

MedicPens medicindispens väcker stor uppmärksamhet i Danmark. Och nu vill det Skånebaserade företaget ta steget in på bland annat den svenska marknaden.
– Vi genomför en nyemission för att kunna fortsatt bearbeta de marknader där vi är aktuella, vidareutveckling – samt produktion, säger Fredrik Westman, vd. 

Under 2017 publicerades en alarmerande rapport i Danmark som visade på att medicinhanteringen inom den kommunala äldreomsorgen i Fredericia kommun slukar drygt hälften av personalens tid.

– Det finns en stark vilja hos den danska Digitaliseringsstyrelsen att förbättra medicinhanteringen genom att främja de möjligheter som digitaliseringen för med sig. Just nu utvärderas vår medicindispenser MedimiSmart i nio kommuner på Nordjylland i Danmark, säger Fredrik Westman, vd.

Kommunernas mål med projektet är att introducera en digitaliserad och innovativ lösning som ska rationalisera medicinhanteringen och leda till effektiviseringar inom äldreomsorgen. Efter utvärderingens slutfas kommer resultatet evalueras och sedan leda till ett beslut om en eventuell nationell implementering i Danmark.

– Vi är övertygade om att en implementering av MedimiSmart i fler kommuner i Danmark kommer innebära att många andra kunder och länder får upp ögonen för produkten. Flera danska regioner och kommuner har redan visat intresse för MedimiSmart, säger Fredrik Westman.

MedicPen grundades 2007, men det är först nu som de har lyckats ta fram en färdigutvecklad, CE-märkt och unik medicindispenser. Fredrik Westman berättar att de har haft tålamod, men att det även känns skönt att deras hårda arbete börjar löna sig.

– Vi har en ny styrelse och ett nytt team i bolaget. Det känns jättebra och nu genomför vi en nyemission för att vi ska kunna bidra till den digitala revolutionen inom medicinering. Vi planerar att använda kapitalet till fortsatt bearbetning av de marknader där vi är aktuella, vidareutveckling – samt produktion av MedimiSmart, säger han.

MedicPen vill även etablera sig i Sverige och under året har de börjat bearbeta marknaden i jakt på partnersföretag. Deras mål är att kunna starta upp pilotprojekt på samma sätt som i Danmark.

– Vi kan på goda grunder anta att personal inom omsorgen i Sverige lägger ner lika mycket tid på medicinhantering som i Danmark. Vi har även börjat titta på USA och resten av Skandinavien. Vi är positiva inför framtiden och det här är bara början, säger Fredrik Westman.

NYEMISSIONSFAKTA MEDICPEN: 

• Teckningstid: 10-26 oktober 2018
• Teckningskurs: 0,35 SEK per aktie
• Antal aktier innan nyemission: 112 228 971
• Emissionsbelopp: 19 702 702 SEK. Vid övertecknad emission finns utrymme att ytterligare 8 571 428 aktier.
• Bolagsvärde för emissionen: Cirka 39,4 MSEK
• Garantiåtagande: 15,76 MSEK motsvarande 80% av nyemissionen.

Teckna online med mobilt BankID här

Författare Jonatan Andersson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.