Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-03-27

MediRätt: Dosell-prototyp klar i april

DOSELL-PROTOTYP KLAR I APRIL

MediRätt slututvecklar, som tidigare meddelats läkemedelsdispenseraren Dosell i samarbete med Svensk Konstruktionstjänst. Utvecklingsarbetet går enligt plan och en första prototyp är klar i april.

När denna är utvärderad kommer ytterligare prototyper att tillverkas och inledningen av kliniska tester kan då påbörjas.

"Det känns mycket tillfredsställande att arbetet går framåt enligt plan. Teamet är sammansvetsat och mycket motiverat. Direktiven är glasklara från vår uppdragsgivare MediRätt och den positiva feedback vi erhåller underlättar arbetet avsevärt", säger projektledaren Jesper Blom på Svensk Konstruktionstjänst.

På grund av hög arbetsbelastning och full fokus på Dosell har utvecklingen av appar skjutits upp.

Lidingö 2017-03-27

För frågor hänvisas till VD Carl Johan Merner.
Mail: carl.johan.merner@mediratt.com mailto:carl.johan.merner@mediratt.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
MediRatt Pressrelease 2017-03-27.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19798

Viktig information
Denna information är sådan information som MediRätt är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 27 mars 2017 kl. 09.00 CET.

Kort om MediRätt AB (publ)
I Sverige dör i genomsnitt 8 gamla människor och 500 läggs in på sjukhus varje dag på grund av läkemedelsbiverkningar, trots att det finns en lösning på problemet. Problemet är enormt även globalt. MediRätts affärsid är att utveckla och marknadsföra produkter som bidrar till en mer kvalitativ och säker sjukvård i hemmet på såväl den svenska som den internationella marknaden. Företaget har utvecklat de båda produkterna MediKoll och Dosell, vilka tillsammans utgör ett unikt helhetskoncept för att säkerställa att de äldre får en tillförlitlig och säker medicinering.

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.