Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-12-20

MediRätt: MediRätt i nytt samarbete för att vidareutveckla Dosells digitala infrastruktur

MEDIRÄTT I NYTT SAMARBETE FÖR ATT VIDAREUTVECKLA DOSELLS DIGITALA INFRASTRUKTUR

MediRätt har idag ingått ett samarbetsavtal med Sensec Personlig Säkerhet AB ("Sensec"), en leverantör av säkerhetsteknik, för att vidareutveckla larmfunktionen hos den digitala läkemedelsautomaten Dosell. Med en ny molntjänst och digital infrastruktur säkerställs att Dosell alltid kan larma läkare och anhöriga vid behov.

Utvecklingen av MediRätts läkemedelsautomat Dosell går framåt och i början på december presenterades de positiva resultaten från den kliniska studie som genomförts i samarbete med Apoteket. Nästa steg i produktutvecklingen är att vidareutveckla Dosells funktioner och förbereda produkten för större produktionsvolymer. Därför ingår nu MediRätt ett samarbete med företaget Sensec, som bland annat utvecklar trygghetslarm, kameraövervakning, larmhanteringssystem och andra skräddarsydda lösningar för att säkerställa individens säkerhet.

Samarbetet innebär att Sensec kommer att ta fram en särskilt anpassad molntjänst och digital infrastruktur för larmuppkopplingen av Dosell. Molntjänsten kommer att erbjudas som en tilläggstjänst till Dosell.

- Säkerhet och trygghet är högsta prioritet i utvecklingen av Dosell. Med Sensecs lösning kommer vi att kunna erbjuda distansövervakning av de läkemedel som Dosell dispenserar. Funktionen ökar säkerheten för den enskilde patienten, samtidigt som vårdpersonalen kan effektivisera dispenseringen av läkemedel till sina patienter, säger Carl Johan Merner, VD för MediRätt.

Sensecs system är en molnbaserad och framtidssäkrad plattform kopplad till säkra och avancerade serversystem. Systemet har möjlighet till öppna API:er vilket gör att produkter från andra leverantörer kan kopplas in vid behov. Därmed skapar systemet möjligheter för Dosell att bli en digital hälsoterminal i hemmet som samlar en mängd olika hälsodata - information som sedan kan beaktas av vårdgivaren i behandlingen av patienten.

- Med vår långa erfarenhet av hantering av larm, samarbeten med larmcentraler och fokus på att digitalisera och automatisera våra flöden känns det kul att få vara en del i Dosells lösning, säger Anders Segerström, VD på Sensec Personlig Säkerhet AB.

Stockholm 2017-12-20

För frågor hänvisas till VD Carl Johan Merner:
carl.johan.merner@mediratt.com mailto:carl.johan.merner@mediratt.com

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som MediRätt är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 december 2017 kl 12.00 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
MediRatt Pressrelease 2017-12-20.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21898

Om MediRätt AB (publ)

Varje dag dör i snitt 5 personer i Sverige, och ytterligare 300 läggs in på sjukhus, till följd av felaktig medicinering. MediRätt är ett svenskt medicinteknikbolag som utvecklar digitala lösningar för säkrare medicinering och läkemedelshantering. Bolaget grundades 2008 av allmänläkaren Göran Sjönell och industrimannen Sten Röing. MediRätt har utvecklat den patenterade digitala läkemedelsautomaten Dosell samt en rad applikationer som tillsammans utgör ett unikt helhetskoncept för att säkerställa att äldre och multisjuka får en tillförlitlig och säker medicinering.

Bolaget är noterat på NASDAQ First North sedan 2016. Erik Penser Bank, 08-463 80 00, är bolagets Certified Adviser. Ytterligare information finns på www.mediratt.com http://www.mediratt.com .

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.