Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-01-22

Mestadels uppåt på Asienbörserna

wysiwyg_image

Asienbörsernas reaktioner på USA:s nedstängning av statsapparaten blev inledningsvis något negativ, men efterhand återhämtade sig de större indexen och Japans Topixindex, med 1.941 aktier, stängde på plus 0,1 procent medan Nikkei 225 var oförändrat.

Rapportsäsongens positiva inledning, med överträffade estimat från omkring två tredjedelar av de bolag som hittills har rapporterat i USA, vilket i sin tur är drygt 10 procent av bolagen, tycktes dominera sentimentet enligt Bloomberg.

"Tack vare den begränsade ekonomiska effekten av nedstängningen bör finansmarknaderna i stort sett inte påverkas. Om det sker en liten sättning tror vi att det utgör ett köpläge. Förra gången statsapparaten stängde, 2013, steg börserna", sade Poul Kristensen, portföljförvaltare vid New York Life Investment Management, till Bloomberg News.

Margaret Yang, analytiker vid CMC Markets, var inne på samma linje:

"Den emotsedda nedstängningen av USA:s statsapparat på lördag orsakade ingen nämnvärd oro på de asiatiska marknaderna. Tillflyktstillgångar som yen och guld steg, vilket visar att marknadssentimentet är fortsatt försiktigt givet osäkerhet kring hur lång tid det tar för demokrater och republikaner att komma överens om immigranttillstånd och därmed för statsapparaten att åter öppna", skrev hon i en rapport citerad av AP.

På bolagsnivå backade Samsung Electronics 2,1 procent på oro för dels låg försäljning av Apples nya Iphonemodell X, som Samsung levererar så kallade OLED-skärmar åt, dels - enligt vad Daiwa Securities-analytikern SK Kim säger till Marketwatch - att Apple kanske kommer att överge OLED-skärmar av kvalitetsskäl.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.