Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-27

Mexikanska kabel-TV-giganten izzi väljer Edgewares undertextning för live OTT

Cavena OCR-baserad undertextning säkerställer att izzis 75 TV-kanaler visar korrekt textning på alla enheter och skärmstorlekar

Stockholm – 27 oktober, 2020Edgeware meddelar idag att izzi, Mexikos största kabel-TV-operatör, kommer att utöka sin befintliga Edgeware TV CDN-plattform med funktionalitet för OCR-baserad undertextning. Detta gör det möjligt för dem att lägga till undertexter på spanska i realtid i 75 kanaler med fullt stöd för korrekt återgivna undertexter på alla enheter och för alla typer av innehåll. Det gör det också möjligt för tittarna att aktivera och inaktivera undertexter som de vill.

Undertexter för TV levereras traditionellt som bilder eller bitmappar, vilket fungerar bra för konventionella digitalboxar, men stöds inte av OTT-streamingformat som HLS, MPEG-DASH och MSS. Edgewares lösning gör undertextning enkelt genom att använda optisk teckenläsning (Optical Character Recognition, OCR) för att automatiskt och omedelbart koda om undertexter från bildbaserade DVB-bitmappformat till textbaserade format. Detta möjliggör exakta och högkvalitativa undertexter för alla de format som krävs för att leverera OTT-TV till alla enheter, för alla skärmstorlekar och på alla språk.

“Att kunna leverera korrekt och pålitlig textning för en rad olika format och enheter är ett viktigt krav som ställs på vår tjänst,” säger Carlos Eduardo Romero, Video and Hubs Director på izzi. ” Genom att förbättra tillgängligheten för vårt TV-innehåll kan vi erbjuda våra kunder en mer engagerande upplevelse av högre kvalitet och stödja den framtida ökningen av vår OTT-tjänst.”

“izzis installation understryker den strategiska betydelsen av Edgewares förvärv av undertextningsspecialisten Cavena förra året, som ett led i vår strävan efter att utveckla teknik för internet-baserade TV-tjänster bortom broadcast,” säger Johan Bolin, teknik- och produktchef på Edgeware. “I takt med att OTT-tjänster fortsätter att locka fler och fler tittare, måste undertextningen hålla samma höga kvalitet som för traditionell broadcast-TV – men samtidigt kunna levereras till alla olika typer av skärmar. Dessutom blir undertextning allt viktigare för att understödja nya användarbeteenden. När allt fler tittar på TV i mobilen och i miljöer med störande bakgrundsljud, krävs undertexter som ett komplement till ljudet och förbättrar tittarupplevelsen.”

izzi är en Edgeware-kund sedan länge som kontinuerligt förbättrar och moderniserar sina tjänster för att kunna erbjuda ännu större värde till sina kunder. I sin senaste expansion 2018 lade izzi till förbättrade time-shift-TV-tjänster till sin TV-CDN-plattform från Edgeware för mer än 500 000 abonnenter, vilket gör det möjligt för tittarna att pausa och spola tillbaka upp till tre timmars live-TV-innehåll.

“Den nya installationen markerar ytterligare ett steg framåt i vår långvariga relation med izzi, som snabbt har etablerat sig som en av de mest innovativa TV-operatörerna på marknaden,” säger Carlos Fidalgo, försäljningschef för Latinamerika på Edgeware. “Det ger också ytterligare ett exempel på att innehållsleverantörer ständigt måste vara aktiva i sin strävan att möta ökande kundkrav och ge en förbättrad tittarupplevelse.”

Om izzi
izzi är ett mexikanskt telekommunikationsföretag som ägs av Grupo Televisa och drivs av Empresas Cablevisión, S.A.B. de C.V. izzi tillhandahåller telefoni-, internet-, och kabel-TV-tjänster till privatpersoner och företag. Deras tjänster finns i mer än 60 städer och 29 delstater i Mexiko, med ett nätverk som täcker över 30 000 kilometers optisk fiber och 77 000 km koaxialkabel.

Denna information lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 oktober 2020 kl. 07:30 CET.

Edgewares mediakontakt:
Astrid Hveding Lengdell, VP Marketing
astrid.lengdell@edgeware.tv

Om Edgeware
Edgeware erbjuder ledande operatörer och innehållsleverantörer system som möjliggör distribution av moderna TV- och videotjänster över Internet i stor skala. Edgewares unika teknologi ger fantastiska tittarupplevelser och kunderna möjlighet att ha kontroll över sitt innehåll. Edgeware har mer än 200 kunder och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige samt personal i Europa, Asien samt Nord- och Latinamerika. För mer information besök www.edgeware.tv

Bifogade bilder


Izzi Logo

Bifogade filer


Mexikanska kabel-TV-giganten izzi väljer Edgewares undertextning för live OTT

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.