Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-17

Micropos Medical: Sjukhuset San Gerardo i Monza, Italien, behandlar första patienten med RayPilot HypoCath®

Micropos Medical har, som vi tidigare informerat om under våren 2020, sålt tre system av RayPilot® systemet med RayPilote® HypoCath@till sjukus medlemmar av DEGRO gruppen. Sjukhusen har dock fått sin start försenad på grund av rådande Corona pandemi, men dialogen med sjukhusen fortgår och här hoppas samtliga att kunna starta under hösten 2020.

Därför känns det extra tillfredställande att nu kunna berätta att Ospedale Gerardo i Monza, med Professor Stefano Arcangeli i spetsen, nu genomför första behandlingen med högdosstrålning till patient med prostata cancer tillsammans med samtidig realtidsövervakning, RayPilot® systemet och RayPilote HypoCath®.

 Vi är mycket nöjda med den första behandlinegn säger prof. Stefano Arcangeli och tillägger;

"Detta nya tekniska förvärv - förklarar prof. Stefano Arcangeli - som följer den senaste moderniseringen av de linjära acceleratorerna, representerar ett ytterligare steg framåt och som gör det möjligt för vårt sjukhus att erbjuda behandlingar av hög kvalitet och samtidigt kunna minimera vårdbelastningen...".

 
Läs mer från sjukhusets eget pressmeddelande; 
https://www.asst-monza.it/ospedale-san-gerardo 

 

Dagens behandling är den första i sjukhusets planerade studie av högdos strålbehandling av prostatacancer, där realtidsövervakning ingår som ett sätt att validera rätt position för det område som skall behandlas.

Författare Micropos Medical

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.