Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-06

MICROSOFT: ÖVERVÄGER ATT KÖPA HELA TIKTOK - FT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Microsoft överväger nu att köpa hela Tiktoks verksamhet, inte bara den amerikanska delen som tidigare rapporterat.

Det rapporterar Financial Times, som hänvisar till personer med insyn.

Det framkom i slutet av juli att mjukvarubolaget övervägde att köpa Tiktoks amerikanska verksamhet. Nu överväger i stället Microsoft, enligt Financial Times, att köpa hela verksamheten.

För att öka chanserna av att få affären godkänd har Microsoft internt diskuterat att föreslå ett avtal där Microsoft får ett år på sig att separera Tiktok från dess kinesiska ägare, Bytedance, och adressera USA:s regerings oro över appens hantering av användarinformation.

Några av personerna med insyn kommenterar dock att lösa problemen under ett år skulle vara svårt, där en av personerna menar att det skulle kunna ta 5-8 år att helt separera appen från Bytedance.

Ägarbytet kan, enligt Financial Times, skifta Indiens uppfattning om appen, då den inte kommer vara kinesiskt kontrollerad längre. Indien var appens största marknad med 650 miljoner nedladdningar innan landet förbjöd appen i slutet av juni. Jämförelsevis är antalet nedladdningar i USA strax över 150 miljoner.

Den potentiella affären kan se ut hur som helst, menar källorna, då det finns en "lång lista med saker som står i vägen för affären, inklusive priset".
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.