Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-20

Midsummer: Solenergiföretaget Midsummer expanderar: rekryterar ny produktionschef från Saab

SOLENERGIFÖRETAGET MIDSUMMER EXPANDERAR: REKRYTERAR NY PRODUKTIONSCHEF FRÅN SAAB

Nyligen börsnoterade solenergiföretaget Midsummer, en av världens ledande utvecklare och leverantörer av avancerade lösningar inom solenergi, har anställt 30 nya medarbetare sedan nyår för att ytterligare öka produktionstakten. Företaget har bl a nyligen rekryterat en ny produktionschef, Sven Pettersson, som närmast kommer från industrikoncernen Saab där han arbetat med logistik, inköp och produktionsplanering.

Det nyligen börsnoterade solenergiföretaget Midsummer http://www.midsummer.se/ expanderar verksamheten och rekryterar en ny produktionschef för att växla upp produktionstakten ytterligare. Företaget upplever ett större globalt intresse för DUO, företagets egenutvecklade system för snabb, helautomatisk tillverkning av CIGS-solceller.

Sven Pettersson https://www.linkedin.com/in/sven-pettersson-b0a452111/ kommer närmast från försvarsindustrikoncernen Saab där han arbetat sedan 2011 i ett flertal olika roller, senast som produktionscontroller med ansvar för logistik och inköp. Sven har tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter i andra företag, bl.a. Strålfors AB och Aerosol Scandinavia AB, och har en gedigen och lång erfarenhet inom logistik, inköp och produktionsplanering. Sven har en utbildning inom informationslogistik och kalkylering från Linnuniversitetet i Växjö. Sven börjar sin nya tjänst på Midsummer den 21 augusti.

- Som ny produktionschef kommer Sven att med sin kunskap och erfarenhet inom logistik, inköp och produktionsplanering vara ett bra tillskott nu när vi ämnar växla upp vår produktionstakt ytterligare för att möta den ökade efterfrågan på våra produkter, säger Sven Lindström, VD för Midsummer AB.

Sedan nyår har Midsummer ökat antalet medarbetare från 45 till 75 och man planerar ytterligare rekryteringar inom såväl teknik som marknadsföring och försäljning.

Midsummers aktier listades på Nasdaq First North den 21 juni i år. I samband med listningen genomförde företaget en kraftigt övertecknad nyemission på cirka 100 miljoner kronor för att bygga ut produktionskapaciteten från cirka 10 till 40 DUO-maskiner per år, för att etablera en produktionslinje för "Clix by Midsummer" - ett plug & play plåttak med integrerade solceller, samt till marknadsföring och förstärkt rörelsekapital.

För bilder, vänligen besök: http://midsummer.se/press/media-gallery http://midsummer.se/press/media-gallery

20 augusti 2018

För ytterligare information vänligen kontakta:
Sven Lindström
VD, Midsummer
Epost: sven.lindstrom@midsummer.se
mailto:sven.lindstrom@midsummer.se Telefon: +46-8-525 09 610

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Midsummer Pressrelease 2018-08-20 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=23822

Om Midsummer
Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar inom solenergi för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV) för tillämpning av tunnfilmssolceller på byggnader (integrerade i tak, fasader mm).

Midsummers tunnfilmssolceller är lätta, flexibla, tåliga och mycket effektiva, och är därför idealiska för integrering i byggnadsmaterial. Midsummers patenterade teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen. För mer information, vänligen besök: www.midsummer.se http://www.midsummer.se

VIKTIG INFORMATION
Denna information är sådan information som Midsummer AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 09:00 CET den 20 augusti 2018.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.