Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-15

MIDWAY: STOR NEGATIV OMSÄTTNINGSEFFEKT AV CORONAPANDEMIN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Midways omsättning under det andra kvartalet 2020 minskade med cirka 40 procent jämfört med samma period 2019, och cirka två tredjedelar av minskningen är relaterad till effekter av coronapandemin och resterande del beror på en lägre efterfrågan på Hakis marknader.

Det framgår av delårsrapporten.

Trots omsättningsminskningen nådde bolaget ett positivt rörelseresultat.

"Det visar på styrkan och kvaliteten i Midways nuvarande struktur, samt på ett snabbt och effektivt agerande. Vi var tidigt ute med att använda statliga stöd, främst i form av korttidspermitteringar, som vid utgången av kvartalet representerade cirka 50 procent av personalkapaciteten. Under kvartalet har vi även sett resultat av det effektiviseringsprogram vi inledde under 2019", kommenterar vd Sverker Lindberg.

Inom Haki har dessutom ett nytt effektiviseringsprogram inletts under första halvåret 2020 som genom successiva åtgärder bedöms ge årliga besparingar om cirka 12 miljoner kronor från den 1 januari 2021.

"Osäkerheten framöver är stor och det är därmed mycket svårt att förutspå utvecklingen för det andra halvåret. På kort sikt ser vi inga tydliga tecken på någon snabb återhämtning av efterfrågan på Hakis marknader", skriver vd.

Han understryker att Midway står väl rustat för eventuell fortsatt svagare efterfrågan, "även om den skulle pågå under en längre tid".
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.