Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-27

MILDEF: JUSTERAT RÖRELSERESULTAT STEG TILL 14,9 MLN KR 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mildefs omsättning ökade med 139 procent till 137 miljoner kronor i det tredje kvartalet (57,1). Det justerade rörelseresultatet uppgick till 14,9 miljoner kronor (4,8), enligt bolagets delårsrapport för tredje kvartalet, medan nettoresultatet blev 1,2 miljoner kronor (0,3).

Bolagets orderingång minskade dock med 34 procent och uppgick till 119 miljoner kronor, något som vd Björn Karlsson förklarar med normala variationer i inköpsmönster och starka jämförelsesiffror.

Det operativa kassaflödet var -40,4 miljoner (-0,2) och påverkades enligt Mildef negativt av en strategisk lageruppbyggnad, i syfte att stödja fortsatt tillväxt.

Björn Karlsson noterar i sitt vd-ord också att Mildef i likhet med andra producerande företag har drabbats av situationen med komponentbrist på halvledarmarknaden.

"Under det tredje kvartalet har de risker som noterades i föregående kvartalsrapport börjat realiseras. Konsekvenserna är svåra att kvantifiera på grund av osäker information i leverantörskedjan men leveransförseningar från det fjärde kvartalet till första halvan av 2022 är ett faktum", skriver han.
Författare Direkt-SE